Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidén från Sandviken snabbast i Söderhamn

Pär Lidén från Sandviken vann klassen ET 5,40 Fast när Helsinge Drag Challenge avgjordes i Söderhamn i helgen.

Annons

SÖDERHAMN/DRAGRACING

Pär rattar en Ford Anglia av årsmodell 1949 – i folkmun även benämnd ”Ståplats för fyra”. Motorn är en topptrimmad V8.

– Fast förutom motorn är ju nästan allt annat också utbytt. I princip är det takplåten och delar av bakskärmana som återstår från originalet, förklarar Pär. Som började tävlingen mindre bra. Förmiddagens kval slutade med en sjätte (och sista) plats. Snabbast körde Patrik Greis från Storvik med tiden 5,76 sekunder. Det var åtta hundradelar före Erik Eriksson från Bjuråker i en dragster. Pär Lidén nöjde sig med blygsamma 7,46 sekunder.

– Inte mycket som stämde. Helt misslyckat faktiskt, fortsätter Pär.

I den första elimineringsrundan på eftermiddagen lyckades han trots allt besegra Patrik Greis. Pär noterades för 5,45 sekunder mot Patriks 5,68. Därefter följde en solrunda för Pär, som sedan mötte Erik Eriksson i finalen.

– Trodde på förhand att det skulle bli besvärligt. Men det gick ju vägen och jag vann här också, strålade en glad Pär i samband med prisutdelningen. Som kronan på verket blev 45-åringen från Sandviken även slutsegrare i klassen i Helsinge Dragracing Challenge!I ET 7,10 Sportsman möttes Peter Svensson från Sundsvall och Peter Kanto, Furuvik, i finalen. Svensson segrade.

Bracket var största klassen med 19 deltagare. Kvalet vanns av Sven-Olov Aringskog från Skutskär. ”Sventa” tog sig sedan vidare till den andra omgången i elimineringen, men var här dessvärre lite för het på gröten och rödlyktade (tjuvstartade). I MC-klassen Super Gas Bike blev Rasmus Östlund från valbo fyra i kvalet. Han nådde semifinal i elimineringen, men förlorade här mötet mot blivande segraren Jesper Jerresten från Landfjärden.

Annons