Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lika enkelt och genialiskt nu som på 90-talet

/
  • Passar alla. ”The Incredible Machine” är ett riktigt mysigt och klurigt pusselspel.

Om du lirade pc-spel i mitten av 90-talet är chansen stor att du snubblade över den numera bortglömda pusselspel-pärlan ”The Incredible Machine” – skapat av Kevin Ryan och Jeff Tunnell. Nu är det tillbaka till surfplattor och touchtelefoner och det är ett riktigt trevligt återseende.

Annons

Spelet går ut på att lösa ett problem som presenteras, till exempel få basketbollen att hamna i lådan. Till din hjälp har du fysiken och ett stort antal prylar, till exempel rör, hårfönar, dynamitgubbar och annat, som ska få ett eller flera föremål från punkt A till B genom att bygga en fantastisk maskin. Och spelet är lika enkelt och genialiskt nu som då. Det gäller att testa, tänka efter och göra om. För att klara varje nivå fullt ut krävs det att du lyckas plocka alla de tre stjärnorna på din väg mot målet.

Den enda egentliga invändningen jag har mot spelet är att grundspelets medföljande banor är alldeles för enkla att ta sig igenom. Men genom att betala lite extra kan du få tillgång till en massa nya banor, som säljs i olika nivåpaket. Och jag kan garantera dig att du kommer att vilja köpa fler nivåer för det här är ett riktigt mysigt och klurigt pusselspel som passar alla åldrar.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons