Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindbäck klar för Timrå

Anders Lindbäck lämnar Brynäs. Precis som väntat har den 20-årige målvakten nu skrivit på ett ettårskontrakt med elitseriekonkurrenten Timrå.
– Jag förstår hur han resonerar, även om jag inte håller med honom, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Det var egentligen bara en tidsfråga. Anders Lindbäck har länge ryktats vara på väg bort från Brynäs – och i går kom det slutgiltiga beskedet.

Lindbäck väljer att fortsätta sin karriär i Timrå, som den här säsongen pressade HV 71 till en sjunde och avgörande kvartsfinalmatch i SM-slutspelet.

Parterna var överens innan gårdagens pressmeddelande skickades ut.

– Ja, det här blev klart i förra veckan, säger Timrås sportchef Stefan Lindqvist till Sporten.

Det var ett svårt beslut för Lindbäck, men till slut valde han det alternativ som enligt honom själv passar bäst.

– Jag har större chans att kanske få spela lite fler matcher i Timrå. Hade jag varit kvar i Brynäs skulle väl jag och Jacob (Markström) ha delat på matcherna, det hade varit svårt att få fler än 25 matcher. I Timrå har jag åtminstone utgångsläget att få spela lite mer. Det vore skönt att få spela runt 30-40 matcher, säger Anders Lindbäck till Brynäs hemsida.

Brynäs sportchef Michael Sundlöv är inte särskilt belåten över Lindbäcks flytt.

– Det känns tråkigt att han lämnar oss. Han anser att han kommer att få mer speltid och en bättre utveckling i Timrå. Jag förstår hur han har resonerar, även om jag inte håller med honom. Jag tror att han hade fått en lika bra utveckling om han hade stannat i Brynäs, säger Sundlöv till Sporten.

– Absolut, vi hade naturligtvis sett att han fortsatt spela här. Det är synd att han inte vill spela vidare i Brynäs.

Timrå tappar Johan Backlund, som varit förstemålvakt i laget i tre säsonger, men han har inte fått klart med någon ny klubb.

– Jag vet faktiskt inte var han kommer att hamna. Han har valt att ta det lite lugnt innan han bestämmer sig. Det saknas inte anbud och han sneglar lite åt Nordamerika, berättar Timrås sportchef Stefan Lindqvist.

Detta innebär att Lindbäck får konkurrera med Magnus Åkerlund nästa säsong. Åkerlund kom nyligen överens med Timrå om en kontraktsförlängning på två år.

– Det ska bli jättespännande att följa de här två parallellt. Lindbäck är en ung, talangfull och riktigt bra målvakt. Han är stor och har visat att han kan mota puckar, säger Lindqvist.

Frågan är nu om Brynäs kommer att leta efter en ersättare till Lindbäck, eller om juniormålvakten Joacim Eriksson blir det givna alternativet bakom Jacob Markström.

– Vi får se vad som händer, det lutar inte åt något håll, säger Michael Sundlöv.

– Nej, vi har det bra beställt på målvaktssidan fortfarande.

Sundlöv meddelar också att Brynäs främsta strävan just nu är att vaska fram spetskompetens till laget.

– Vi vill hitta forwards med spetskvalitéer, så att vi kan bli bättre i exempelvis power play.

– Det är mycket möjligt, säger Sundlöv som i övrigt inte hade något nytt att rapportera rörande spelartruppen i går.