Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linnea målar med effekt

I helgen är det uttagning till måleri-SM. En av de tävlande är 19-åriga Linnea Nordström från Järbo som arbetar som lärling på Effekt Måleri i Sandviken.

Linnea Nordströms kvaltävling hålls i Nyköping fredag till söndag. Hon möter sex andra unga målare och de två bästa vinner en plats i den stora SM-finalen i Malmö 1 juni. Vinnaren där får i sin tur representera Sverige i måleri-VM i Leipzig nästa år.

– Jag vet inte alls hur stora chanser jag har, men jag siktar högt, säger Linnea, som i våras tog studenten från Bessemerskolans byggprogram med inriktning mot måleri.

Temat för måleri-SM är i år musik, ett tema deltagarna ska göra sin egen fria tolkning av i form av en dekorationsmålning.

Linnea tänker måla siluetten av en pole-dansare mot en röd-orange bakgrund och gjort en övningsmålning för att prova ut olika penslar och färger.

– Jag lyssnar på musik när jag tränar poledance, förklarar hon.

Andra moment i tävlingen är tapetsering, målning av en spegeldörr, färgnyansering, bildöverföring och en hastighetstävling.

– Jag har lite saker att träna på den här veckan. Men jag ser fram emot helgen. Det ska bli mycket roligt och spännande, säger Linnea.