Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lions uppmärksammade diabetesdagen med tipspromenad

Inför Världsdiabetsdagen lördag den 14 november arrangerade Lions Club Gävle Norra i samarbete med Träffpunkt Seniorer i Gävle på fredagen den 13 en tipspromenad, Diabeteslunken, i Stenbergsparken.

Promenaden hade ett trefaldigt syfte. För det första att informera om diabetes typ 1. För det andra att erbjuda deltagarna lätt motion och coronasäker samvaro utomhus, och inte minst för det tredje, att stödja diabetesforskningen. Lions Club Gävle Norra skänker från sin hjälpkassa 50 kronor per deltagare till Barndiabetesfonden. 18 personer och en hund deltog i aktiviteten – eftersom hunden har fyra ben bidrar Lions med 1 000 kronor för 20 deltagande ”benpar”.

Kampen mot diabetes är en av Lions internationella målsättningar. Sveriges Lions deltog 1989 vid bildandet av Barndiabetesfonden.

Läsartext: Bruno Ahlqvist

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel