Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lions visar uppskattning – bjuder personal inom äldrevården smörgåstårta

Lions Club Tierp funderade över vad kan vi bidra med i dessa tider av covid-19. Tider som vänt upp och ner på det mesta som vi är vana vid, samtidigt som vi får erkänna att de personliga inskränkningarna inte är så stora för att hålla oss friska eller i värsta fall inte smitta andra.

Visst är det sorgligt att inte kunna umgås som vanligt med vänner och bekanta, barn och barnbarn. Som tur är har vi vår digitala värld där vi i alla fall kan ses i ljud och bild.

Trots allt har vi människor runt omkring oss som kämpar på för att få samhället att fungera. Offentliga jobb som sällan nämns i media, men får hjulen att snurra för oss alla, något som de flesta av oss bara tar för givet att det skall fungera.

Vi tänkte på äldrevårdens personal som i media beskrivs som en eftersatt samhällssektor. Personal som uppges kämpa på trots resursbrist och oro och ängslan för den egna och familjens hälsa.

Vi beslutade, med inspiration från uppdraget "Uppskattning", att med de resurser vi har inom Lions Club Tierp visa vår sympati för vardagshjältarnas arbete inom äldrevården.

Vi bjuder på smörgåstårta för att lysa upp personalens förmiddags- eller eftermiddagsfika och ger vår signal till att vi och många fler tänker på dem och deras jobb som de lojalt utför.

Coop och Hemköp har hjälpt Lions Club Tierp att göra smörgåstårtorna. Lions Club Freja (damklubben) har hjälpt oss att jobba ihop medel för att genomföra ovanstående.

Vi tackar även företagare och privatpersoner som sponsrat Lions Club Tierp genom att köpa våra påskbjörkar, där vi nu låter vårdpersonalen ta del av vår behållning.

Läsartext

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel