Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lips

LIPS
(Inis/Microsoft Game Studios)
Ålder: 12+
Format: Xb 360

När Xbox 360 får sitt eget "Singstar" i och med "Lips" så är det uppenbart att utvecklarna har satt lättsamt partyspelande i första rummet. Här finns nämligen ingen möjlighet att sätta svårighetsgrad och den förinställda varianten är väldigt förlåtande.

Det behövs. För även den mest förhärdade karaokefantomen får problem på grund av den bakomliggande tekniken. Sången släpar efter när ljudet går in i mikrofonen, passerar genom din Xbox och sedan ut ur tv-högtalarna. Det gör naturligtvis att det blir betydligt svårare att sjunga eftersom man omedvetet försöker parera den inbillat dåliga timingen.

Den här tekniska fadäsen sänker stora delar av ett spel som i övrigt känns som en pigg utmanare till Sonys succéspel.

Spelets disco-blinkande trådlösa mikrofoner känns överlägsna konkurrentens, gränssnittet är bättre (med möjlighet att skapa egna spellistor) och dessutom så har Microsoft inkluderat ett gäng enkla, men roliga, minispel som känns fräscha.

Tyvärr så kan inga genidrag i världen rädda ett karaokespel som känns konstant ur synk. Kan man ändå leva med problemen så får man en okej hemmakaraoke-upplevelse, men då krävs det att man drar ner volymen på den egna sången i högtalarna och då missar man så klart halva nöjet med karaoke.