Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lite sent badlöfte

I tisdags berättade Arbetarbladet om det utbredda missnöjet med handikappanpassade bad i länet. Då lovade centerns Anders W Jonsson och moderaternas Lars Beckman förbättring vid valseger. När Arbetarbladet kollade upp saken visade det sig att de var lite sent ute.

På tisdagen höll Anders W Jonsson och Lars Beckman presskonferens vid Valbobadet för att ge sin syn på bland annat frågan om bristen på handikappanpassade bad. De lovade förbättringar.

– Vinner vi valet i Gävle kommun kommer liftar att komma på plats vid baden, sa Anders W Jonsson.

För att komma i

En lift är nödvändig då många handikappade på grund av de höga kanterna i dag kommer i bassängerna men inte ur dem. Sådana liftar är dock redan på väg berättar badchef Bernt Jonsson i Gävle. Ett beslut om att köpa en lift till Valbobadet är taget.

– Vi kommer att köpa en lift under hösten, pengarna finns nu, säger Bernt Jonsson.

På Fjärran Höjder är 25 meters inomhusbassängen handikappanpassad redan nu och i höst totalrenoverar man den stora 50 meters bassängen utomhus och gör även den handikappanpassad.

– Den skulle ha varit klar till i år men pengabrist kom emellan men i maj nästa år kommer det att vara klart, säger Bernt Jonsson.

Just nu pågår rust av Lillhagsbadet som även det kommer att bli handikappanpassat.

Att det dröjt länge med handikappanpassningen av baden i Gävle förklarar de ansvariga med att man ständigt arbetar för förbättring men att det tar tid.

– Vi har prioriterat att handikappanpassa inomhusbassänger där man kan bada året om, säger Lars-Erik Ståhl, ordförande i kultur och fritidsnämnden.