Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljudböcker direkt till din mobil

Nu kan du låna och lyssna på bibliotekets ljudböcker direkt i mobilen.

– Många efterfrågar den här möjligheten, säger Ann-Sofie Åberg, bibliotekarie på Sandvikens folkbibliotek.

Folkbiblioteket i Sandviken är bland de första i landet som erbjuder tjänsten.

Från torsdag den här veckan kan bibliotekets så kallade mediejukebox användas också på smarta mobiltelefoner och surfplattor.

– Man går in på en särskild webbsida och loggar in med sitt lånekortsnummer, berättar Ann-Sofie Åberg.

I paketet finns cirka 530 ljudböcker, 165 e-böcker på svenska, 150 ljud- och e-böcker på engelska, 26 språkkurser och 220 musikalbum.

– Det är inte allt vad vi har utan ett begränsat antal böcker. Det speglar inte allt nytt som kommer ut, säger Ann-Sofia Åberg.

Leverantören, Förlag Ett, har tecknat avtal med förlagen och folkbiblioteket betalar en extra slant för att få tillgång till den nya tjänsten.

Böckerna laddas inte ned i mobilen utan det är så kallat strömmande ljud och data – samma princip som Spotify med skillnaden att det är gratis.

Hittills har låntagarna fått lov att ta sig till folkbiblioteket för att få del av mediejukeboxen. Det behövs inte med den nya modellen.