Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljudkonst för oformaterade öron i Gävle

Annons

Fyra ljudkonstnärer har skapat en musikdramatisk saga om Lilla Vargen som måste flytta till stan – när skogen ska stamrustas!

Den experimentella musiksagan släpps som vinyl, cd och för nedladdning 12 februari. Och releasespelningen blir i Gävle när verket framförs live på Musikbiblioteket i dag.

”Sagan om Lilla Vargen” beskrivs i pressutskicket som ett klingande äventyr för alla åldrar ”men uppskattas nog mest av barn under 10 och över 85 år”.

Den framförs med hjälp av elektronik, knasteraskar och theremin bland annat, osaligt blandat med vevlira. Lilla Vargen upplever stadens muller och stress men möter också livsstilscoacher på sin resa och besöker ett hippotek… sinnesstämningarna skiftar.

Olle ”Oljud” Åberg och Viktor ”Slim Vic” Zeidner heter två av upphovspersonerna, just det, Gävlekända ljudexperimentörer. Övriga är Girilal Baars från Uppsala och Joakim Westlund, Sandviken. Tillsammans kallar de sig WOBZ. En konstellation som funnits sedan 2012. Elin Hjulström Lord har gjort skivomslagets illustrationer och även inslag med rörlig bild.

Avancerad konstmusik och electronica för barn? Det är lockande att sätta etikett. Men för oformaterade unga öron är ”Sagan om Lilla Vargen” säkert inget annat än just en ny och intressant musikupplevelse.

WOBZ och sagan gästar Musikbiblioteket i Gävle fredag 12 februari klockan 17.

Annons