Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljus terminsstart på Gullhedskolan

Efter arbetsmiljöproblem och evakuering blir det nu en positiv nystart för eleverna i Järbo. Stora delar av Gullhedskolan är totalrenoverad.

Både lärare och barn började må dåligt av att vistas inomhus på Gullhedskolan i Järbo. Vid mätningar och besiktning upptäcktes en konstruktionsmiss och förhöjda fuktkvoter på olika håll.

Resultatet blev en evakuering av stora delar av skolan och en totalrenovering av lokalerna, både på ut- och insidan.

På onsdagen var första dagen på nya läsåret och Järboeleverna får en rejäl nystart när de nu börjar sin hösttermin.

– Förut var det många som blev sjuka och man blev rädd. Nu känns det bra. Det är mycket fräschare och allt är typ nytt, säger Elin och får medhåll av flera av sina klasskompisar i femman.

Förutom att fasaden är utbytt är golv och innertak nya. Väggar är målade och alla toaletter totalrustade.

– Förut ville man knappt gå på toa och det var alltid stökigt med papper som låg på golvet, säger Marielle och Moa som menar att man blir mer benägen att hålla fint när det är fräscht.

I sommar har också matsalen fått ett lyft. Tidigare akustikproblem har avhjälpts med nya, ljuddämpande plattor i taket och även här är väggar och fönster nymålade.

– Helt otroligt, vilken skillnad. Vad skönt, utbrister klassläraren Linnea Westerberg och får medhåll av eleverna som berättar att ljudet tidigare studsade mellan väggarna.

Ansiktslyftet som skolan fått påverkar inte minst humöret.

– Det är roligt att jobba när det är så fräscht, det gör så himla mycket och vi är jättestolta över att kunna visa upp det här, säger Linnea Westerberg.