Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljuvliga Spa på Gran Canaria

/
  • Lopesan Costa Meloneras ResortCorallium Spa är ett av Spaniens modernaste och mest kompletta hälsocenter. Det är ett av de största och bästa spa jag provat. På 3 500 kvadratmeter i jätteresortens källarvåning ligger vi i flytpool, renar luftrören i en saltgrotta och svävar bort som i en trygg livmoder i ett rött avslappningsrum. Arkitekturen har inspirerats av allt från Nordpolen i isrummet till det vulkaniska Gran Canaria i lavarelaxrum med stenväggar.- Luften i saltgrottan renar lungorna och är bra för alla med allergi, migrän och som arbetar bland damm och kemikalier, upplyser Yazmina Cabrera Hernández som är en av öns ledande spa-experter och assisterande vd på Gran Canaria spa wellness & health association.
  • Roca Negra Hotel & SpaI Agaete vid den höga klippiga nordvästkustens häftiga havsutsikter ligger Spa Ossidiana med vilstolar i bassängen. I en annan pool flyter gäster runt som avdomnade korkar i kraftigt saltat vatten. Prova även romerskt termalbad och avslappning i vattensängar med arom- och färgterapi, eller en bubblande uppfriskande upplevelse i Vichyvatten-duschen.
  • Sheraton Salobre Golf Resort & SpaDetta är en högt belägen och lyxig reträttplats vid Salobres vackra golfbana. Aloe Spa använder naturliga råvaror för att uppnå maximal effekt på kropp och själ. På området finns varm bassäng utomhus, turkiskt bad och tysta zoner för avkoppling.- Prova en kroppsinpackning som gör huden fuktig, mjuk och avslappnad. De använder aloe vera-blad från hotellets trädgård, berättar Yazmina Cabrera Hernández.
  • Gloria Palace Amadores Talasso & HotelTalasoterapia Canarias
  • Eugenia Victoria HotelDetta stora hotell i Playa del Inglés är ett bra budgetalternativ med sitt Spa Vital Wellness Center som har gratis inträde för hotellgästerna. Den ljumma sötvattenspoolen har kaskader och massagestrålar och i lejonkällan svalkar vi oss med is. I badrummet Caesar blir gästerna serverade cava, spanskt mousserande vin, i ett bubblande kopparbadkar. Vila även ut i en bastu med romersk design och ett rum med extra varm sand - och den totala avkopplingen är nära.

Svenskarnas sedan 1950-talet mest älskade semesterö satsar nu på hälsa och välbefinnande. Här är fem av Gran Canarias mest spektakulära spa-anläggningar.

Annons

Gran Canaria har ömsat skinn. Bilden av höghushotell och betong med långa trista korridorer, grisfester och vild sangriafylla har turistmyndigheterna velat tvätta bort. I dag hittar vi smakfullt renoverade lantgårdar, nio golfbanor och 15 spa-anläggningar.

Öns hälsobringande förutsättningar är goda: havsvattnet har hög grad av jod och salt och på sluttningarna växer aloe vera bredvid aromatiska örter som timjan och rosmarin.

Det som överraskar mest är dessa nya spa-centers fantasieggande miljöer. Lufta lungorna i saltgrottor, koppla av i röda avslappningsrum och blicka ut över oceanen från en ljummen pool.

Detta borde man oftare unna kropp och själ, tänker jag efter en behandling när tankarna blivit så där skönt sega som mjuk kola. Dessa fem spa tillhör Gran Canarias mest trendiga och erbjuder miljöer utöver det vanliga: (Se bildextra.)

Andreas Strömberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons