Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokala hjältar hyllas på lördag

På lördag står det lokala musiklivet i centrum på Arbetarbladets musikgala Local Heroes. Bland annat ska årets band och årets soloartist utses och fjorton lokala akter uppträder.

Klockan nio på lördag dundrar Arbetarbladets musikgala Local Heroes in på Gävle konserthus. 2013 års bästa lokala musik ska firas och priser ska delas ut i tio olika kategorier. Publiken gör bäst i att vara i tid, menar Arbetarbladets nöjesredaktör Sofia Juvel.
– Höjdpunkterna är alla banden som kommer spela. 14 av de nominerade akterna kommer uppträda på galan och jag tycker absolut man ska vara där i tid så man hinner se alla banden, säger hon.
Rikard Olsson, senast aktuell som konferencier på Idrottsgalan, lotsar publiken genom programmet under aftonen. Det är femte året i rad som Rikard Olsson leder Local Heroesgalan.
– Väldigt kul att han fortfarande vill vara med och kul att det är så många som tycker att det är en viktig grej att lyfta den lokala musiken, säger Sofia Juvel.
Kategorin årets producent är ny för i år. En annan nyhet är att vinnaren av årets soloartist och årets band kommer att få göra en konsert som spelas in och sänds av P4 Gävleborg.
Vinnaren i kategorierna årets band, årets soloartist, årets album och årets producent utses av juryn Kerstin Carlsson, programchef på Sveriges Radio Gävleborg, Martin Aagård, kulturskribent på Aftonbladet och Patrick Fredriksson från bokningsagenturen Luger. Årets låt och årets nykomling utses både av juryn och publikens röster medan de fyra resterande kategorierna utses av publiken.