Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lönebidrag ger snedvriden konkurrens i biltvättarbranschen

Priserna på en bilrekonditionering och biltvätt varierar kraftigt i Gävle.
– Låter du fem personer göra rekonden, så går det kanske på två timmar. Och staten betalar deras lön. Priset blir dumpat, säger en ägare till en bilrekonditioneringsfirma, som vill vara anonym.

LÄS OCKSÅ:

Anna Norlings ledare: Konkurrens på olika villkor

Bilrekonditionering är en utpräglad servicebransch. Den stora kostnaden för företagen är löner.

– Så är det, om du har en låg lönekostnad så kan priset för en tvätt vara väldigt låg. Allt som kommer in blir pluspengar även om du bara tar 99 kronor för tvätten, säger en annan ägare till ett företag i branschen.

Han fortsätter berätta att en normaltvätt av till exempel en Volvo V70 tar minst en timme. Dörrtrösklar och fälgar ska torkas och det tar tid.

– För en sådan tvätt bör du nog ta över 300 kronor. De som tar 99 kronor konkurrerar med maskintvättarna, säger han.

När en företagare ansöker om att få anställa en person med lönebidrag, till exempel med nystartsbidrag där man får upp till 63 procent av lönen betalad av staten, sker ett samråd mellan Arbetsförmedlingen och de fackförbund som organiserar de anställda i den specifika branschen. I det här fallet är det IF Metall. Facket har inget mandat att stoppa en anställning, men kan välja att avråda från anställning. Tony Erixon är ombudsman för IF Metall i Gävleborg:

– I de fall vi avråder så följer Arbetsförmedlingen vår talan i ungefär 80 procent av fallen, säger han.

Han berättar att vad man tar reda på är om företaget i fråga har kollektivavtal och försäkringar som arbetsgivare. Ett annat viktigt skäl för facket att avråda från en anställning är om det nyligen varit uppsägningar på företaget och om det finns någon återanställningsrätt för de uppsagda medarbetarna.

Under förra månaden var det sex personer som hade lönebidrag inom branschen i Gävleborgs län.

Arbetsförmedlingen ställer en del krav på arbetsgivaren för att man ska få lönebidraget. Antingen ska det finnas ett kollektivavtal eller motsvarande försäkringar som till exempel FORA erbjuder.

Jeanette Magnusson är avdelningschef på Arbetsförmedlingen i Gävle och förklarar:

– Vi kontrollerar detta, och att det inte finns skatteskulder eller andra oegentligheter.

Hon förklarar att anställningsformen är en normal anställning med alla villkor, som till exempel uppsägningstider. Skulle det vara så att en arbetsgivare skulle ansöka om ett nytt lönebidrag direkt efter ett avslutat så säger Arbetsförmedlingen nej till detta.

– Vi har samråd med de fackliga organisationerna och deras rekommendationer är också något vi oftast tar hänsyn till, säger Jeanette Magnusson.

LÄS OCKSÅ:…

INSÄNDARE: Hur konkurrerar jag med dem som har betald arbetskraft?