Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lönnbarks nya lön: 115 000 i månaden

Landstingsdirektören Svante Lönnbark har fått löneförhöjning.


Hans nya lön är

115 000 kronor i månaden.


Ett lyft på hela
12
procent.

Annons

Sjuksköterskorna i landstinget tvingades gå ut i strejk för att få igenom en 10-procentig löneförhöjning fördelat på två år. Det vill säga i genomsnitt 5 procent per år.

En höjning som sades svida i landstingets kassa.

Samtidigt förhandlade landstingsdirektören fram sin nya lön – och det visar sig nu att han får den höjd med hela 12 procent. Från 102 500 kronor i månaden till 115 000 kronor.

Ett lönelyft som landstingsrådet Ann-Margret Knapp, s anser att han har gjort sig väl förtjänt av.

Bland annat för sitt arbete med att höja kvaliteten på sjukvården och lyfta Gävleborg från en botten- till en medelplacering i de jämförelser som görs mellan landstingen. Hon anser också att han förbättrat styrningen av landstinget och lyckats hålla igen kostnadsökningarna.

Ann-Margret Knapp konstaterar också att Svante Lönnbark numera är ett aktat namn i Landstingssverige.

– Han anlitas allt mer inom Sveriges Landsting och Kommuner och jag har fått höra att man är imponerad av honom där. Det stärker mig i min uppfattning av honom.

Om Svante Lönnbark skulle sluta och landstinget skulle behöva anställa en ny landstingsdirektör skulle lönen, enligt Knapp, förmodligen bli ännu högre.

– Tittar man på de som nyligen anställts i andra landsting så har de löner på omkring 120 000 kronor och däröver. Det skulle alltså bli ännu dyrare för oss.

Hon påminner också om att Lönnbark i fjol fick nöja sig med en löneökning på bara 3 procent och att det var underförstått då att det skulle bli mer nu om man var nöjda med honom.

– Jo, men tittar man på de senaste förhandlingarna med Vårdförbundet och Kommunal så har de fått mer än så.

Löneökningen som formellt beslutats först nu gäller retroaktivt från och med 1 april i år.