Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loppis ska ge Helen ett nytt växthus

/
  • HARMONI. ”Jag blir harmonisk av vitt”, säger Helen Westin, och ratar den gamla aluminiumkannan till förmån för årets garage-uppfart-loppis hemma i Jonstorp.  Foto: Jenny Lundberg

Annons

Jorå, det blir loppis på Helen Westins garageuppfart på Jonstorpsvägen i juni igen.

I garaget väntar ett halvmånebord på sin nya ägare. Liksom ett hörnskåp. Stora och små ljuslyktor. En docka. Prydnadssaker för väggar, ytor, golv och dörrar. Kläder. Säckar med annat mjukt i. Men Helen behöver göra slut med fler grejer än så om hon ska få ihop till växthuset hon vill ha.

Helen har haft loppis varje sommar i sju år och säljer hellre mycket än dyrt. Hennes största svaghet är ljusstakar. Och minsta, allt som är orientaliskt. Nästa drömköp är en vit flygel.

– Med kandelabrar på!

Helen och hennes Kennet var det andra nybyggarparet att flytta in på Jonstorpsvägen för sju år sen, och det var då Helen drabbades av inredningsfnatt.

– Jag har svart bälte i shopping. Jag älskar att handla, möblera om och göra vackert. Vaknar jag på natten och får en idé går jag upp och ordnar om!

I dag är Helen extra glad, för i dag är måndag och hennes lediga dag. Vilket mest märks på hemmets alla levande ljus.

– Jag blir harmonisk av levande ljus och tänder alla jag har så fort jag går upp på morgonen.

Året runt, även då solen skiner, som i dag, brinner det i husets alla ljusstakar.

Huset är en tonårsdröm som gått i uppfyllelse.

– Det tog 4,5 år att hitta det när vi väl bestämt oss, för jag visste precis hur jag ville ha det.

Drömläget för Kennet är intilliggande golfbanan.

Helens dröm var vit och ljusblå då hon som tolvåring samlade vackra saker från loppisar och affärer under sängen i flickrummet på Brynäs.

I dag är hemmet vitt rosa med undantag för en jättetavla i gästrummet; en explosion av färger i guldram; som är Kennets och som hon inte får sälja.

Helen handlar fortfarande i butiker och loppisar, men har allt eftersom lusten att inreda tilltagit även fått antikmässor på hjärnan.

– Jag gillar att blanda gammalt och nytt, och har två favoritbutiker i Stockholm. På ett ställe har de så otroligt mycket gamla flickklänningar och spetsar så vackra att man vill äta upp dom!

En gammal dröm var att köpa kiosken hon jobbade i från det hon var elva tills hon fyllt 21. Men det blev inget av med det. I stället blev det två B Youngbutiker.

– Jag har sagt att det är sista gången varje år.

Mer läsning

Annons