Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lösning inför sommaren

Två olika familjeföretag ska sköta driften av hotell, vandrarhem och matställen inom Gysinge Bruk.
Bruksägaren Ulf Berghäll tar själv ett kliv bakåt och får en mer renodlad roll som fastighetsägare.
– Nu blir det som det var tänkt från början, säger han.

Efter en turbulent tid för Gysinge Bruk med bland annat konkurs för värdshusrörelsen börjar nu den nya rollfördelningen klarna inför sommaren.

Veronika Kindström är, som Arbetarbladet tidigare berättat, på väg att tillsammans med sin familj bilda ett företag som ska ta över driften av värdshuset med restaurang, hotell och besökscentrum.

Ett annat företag väntas i nästa vecka teckna avtal om att driva vandrarhem med ett 40-tal rum, reception, servering, turistshop, båtuthyrning och uppställningsplatser för husvagnar och husbilar.

– Intresset är stort. Nu är det upp till mig att välja vem jag vill ha. Men det passar bäst för ett familjeföretag och det finns bra alternativ, säger Ulf Berghäll om den nypaketerade verksamheten inom bruksområdet där det även ingår att vara hyresvärd åt brukshandeln.

Förändringen innebär att han själv släpper ansvaret för den dagliga driften med boende, mat och konferenser för att återgå till att bli en renodlad fastighetsägare.

– Det var så det var tänkt från början. Jag ska ägna mig åt att renovera och förädla bruket samt komma med nya idéer. Driften ska andra stå för. Jag har bara hoppat in själv för att jag varit tvungen till det. Men nu får vi två starka och drivande krafter som tar hand om det.

Eftersom det nya upplägget innebär att även rena vaktmästarsysslor läggs ut på entreprenörerna kommer Ulf Berghäll förmodligen att flytta med sig brukskontoret till Stockholm.

– Jag har stora projekt på gång där som jag nu kan ägna mer tid åt, säger Älvsjöentreprenören.