Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lösningen kan finnas i Stordjupet

Här vid Stordjupet i Storsjöns västra del har polisen enligt uppgift fått tips om att den försvunne ”Kjelle Blues” kan finnas.


Polisen har varit där på plats vid minst två tillfällen. Man väntar också på att en likhund åter ska komma till Sandviken.

Arbetet med den försvunne Sandvikenprofilen Kjell-Ove ”Kjelle Blues” Andersson fortsätter nu efter helgerna. Polisens speciella grupp som har fallet bestämde i torsdags hur de ska lägga upp arbetet fram-över.

– Vi har en del namn och uppslag att gå vidare på, säger inspektör Christer Löw.

Polisen har ända sedan försvinnandet i midsomras fått in många tips om var de ska leta efter den försvunne 46-åringen, som man utgår från inte längre är i livet.

Enligt uppgifter till Arbetarbladet har polisen nu fått in ett intressant tips om var kroppen ligger. Polisen ska även ha fått namn på en misstänkt person och ett motiv.

Enligt tipset ska kroppen ligga nedsänkt i det så kallade Stordjupet i Norbyviken utanför Ginborn i Storsjöns västra del. Stället är cirka fem meter djupt och 25 meter i diameter och känt som ett djupt hål i Storsjön.

Polisen har setts på plats på Djupnäs-udden, ett 50-tal meter från Stordjupet, vid minst två tillfällen. En gång i början av julveckan med två bilar, bland annat en teknikerbil, och en till gång nu denna vecka. Strax före jul var isen lite tunnare men nu efter många dygns kyla är den tillräckligt tjock för att köra bil på.

– Vilka platser som är intressanta att undersöka och vad vi planera att göra framöver kommenterar vi överhuvudtaget inte, svarar polisinspektör Christer Löw på frågan om Stordjupet är ett intressant tips.

För att leta efter en kropp i vatten använder sig polisen av en likhund som är tränad att reagera på kvarvarande molekyler från en död människokropp. En sådan hund kan även känna doft under isen och vet man var man ska leta kan man borra upp ett hål i isen för att komma åt öppet vatten.

En hund med just inriktning på specialsök var i Sandviken i december och letade då spår efter ”Kjelle Blues” på flera ställen. Bland annat var hunden hemma i den tidigare anhållne 46-åringens lägenhet. Det gav då ingenting.

Nu vill utredningsgruppen återigen använda sig av en likhund. Enligt uppgifter till Arbetarbladet är det just Stordjupet som är intressant. Vice chefsåklagare Mikael Hammarsrand bekräftar att det finns platser kvar som man vill att en hund ska undersöka. Hundarna, som tillhör hundenheten vid polisen i Stockholm, är dock ytterst få till antalet och det är väntetid på dem.