Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LOV (lagen om valfrihet) i Hofors

Annons

Om LOV ska införas i Hofors kommun måste det vara helt klart att både kommunen och brukarna tjänar på införandet. Vi bör konstatera att verksamheten blir effektivare och håller en fortsatt hög kvalité. Verklig valfrihet för brukaren är inte, att få välja utförare utan att kunna påverka vad man vill ha utfört och att organisationen är lyhörd då brukaren inte är nöjd. Idag behärskar vi den kommunala verksamheten och det är märkligt att vi som socialdemokrater måste ta till privatisering för att få en bra och effektiv hemtjänst.
Innan beslut om LOV fattas bör den nuvarande verksamheten styras upp med hjälp av utredningen och anpassas så att det tydligt framgår varför verksamheten ska läggas på nivån 380kr/verksamhetstimme. Innevarande år bör därför tas tillvara så att kommunen får en realistisk bild av innehåll, kvalité och timpris. Det angivna priset idag kan endast bedömas såsom en prognos som hänvisar till en del andra kommuner i samma storlek. Det är också viktigt att låta personalen få tid att lära sig det nya som nu kommer att ske i verksamheten.
Kunderna eller brukarna behöver också tid att förstå och vänja sig vid att det blir en del nya rutiner. Vidare kan biståndshandläggningen beträffande erforderliga resurser och kostnader närmare studeras och utvecklas.
Seniorerna i SAP Hofors anser därför att vi för närvarande inte ska fatta beslut om införande av LOV utan avvakta tills vi bl.a vet att föreslaget timpris är realistiskt och att vår egen verksamhet fungerar.
Eva-Lise Berglund S
Lilian Persson S
Lars Westin S
Kjell Höglin S
Hans Forsberg S
Torbjörn Söderström S
Maine Westin S
Sylvia Abrahamsson S

Mer läsning

Annons