Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovade gratis bensin - blev trafikkaos

NRJ bjöd på gratis bensin på fredagsmorgonen. Över 1500 bilar kom - och polisen utreder nu radiokanalen för brott.
– Det blev totalkaos, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

LÄS OCKSÅ:

Insändare: Behöver inte NRJ tillstånd?

Det var vid 07.45 som radiokanalen NRJ gick ut med vilken bensinstation i Gävle det gällde - nämligen Statoil på Sätrahöjden. De öppnade en enda pump i en timme med valfritt drivmedel, mellan 08.00-09.00. Hela 1 500 bilister uppmärksammade det och det blev snabbt ett fullständigt kaos, rapporterar arrangören och polisen.

Arrangören NRJ är polisanmäld och under utredning.

– Det var kaos med köer ända ned till E4. Vi brukar bli kontaktade när det gäller sånt här, men inte den här gången. Många var på väg till arbetet eller skolan och det skapade jättestor irritation bland bilisterna, säger Mikael Hedström.

Projektledaren på NRJ, Philip Hedberg, är väldigt nöjd med evenemanget.

– Vi gör den här turnén i tio utvalda städer för att tacka våra trogna lyssnare. Det kom enormt mycket bilar, det är rekord för oss, så många har inte kommit tidigare, säger han.

Philip Hedberg hävdar att allt skedde under ordnade former men bekräftar att de är polisanmälda.

– Det var aldrig någon fara för trafikanterna. Vi hade hela tiden en öppen fil för bussar och utryckningsfordon. Det är nu upp till polisen att utreda om vi stört trafiken. Men vi anser att det gick lugnt till och att vi bara hade en aktivitet vid pump-planet och att det sedan "spillde ut" i trafiken, säger han.

Av de 1 500 bilar som köade hann 50 personer tanka sin bil under den dryga gratistimmen, uppger NRJ.

LÄS OCKSÅ:

Insändare: Behöver inte NRJ tillstånd?