Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn i stormigt liv

/

Stefan Paymer är en inflyttad stockholmare med många järn i elden. Han är egen företagare, har flera extrajobb och pluggar på heltid. Ändå hinner han vara aktiv på fritiden och umgås med vännerna.

Annons

Stefan kommer med andan i halsen direkt från en weekend i Rom. Vi sätter oss ner på ett café i centrala Gävle och han beställer in en hälsosallad med lax och ett glas apelsinvatten. Jag påbörjar min intervju samtidigt som Stefan äter.

Kommer du från Gävle?
- Nej, jag kommer från ett litet samhälle som heter Hallstavik. Där växte jag upp i ett rött hus med vita knutar vid en liten sjö. Harmoniskt men tråkigt, säger Stefan med ett skratt.
- Sen flyttade jag till Stockholm på grund av att jag tröttnade på lilla Hallstavik. Jag började jobba som telefonförsäljare samtidigt som jag gick mitt sista år på gymnasiet. Jag träffade även en flicka som jag flyttade ihop med.
Vi bodde i olika andrahandslägenheter och en gång så åkte vi upp till Gävle och hälsade på en vän till henne. Hon försökte övertala mig att flytte till Gävle istället för att bo kvar i Stockholm och i början tyckte jag det var en dålig idé.

Men Stefan ändrade sig och när de var i Gävle en andra gång och kollade på en lägenhet så slog de till. Till en början kändes det inte riktigt rätt för honom men nu så trivs han helt okej i Gävle och han bor fortfarande kvar i samma lägenhet idag.

Hur är din vardag, stressig eller lugn?
- Både och faktiskt. Det ska ju vara full fart! Så visst händer det saker men för mycket stress är aldrig roligt. Men jag och två vänner har startat ett evenföretag med namnet Brightly Event som vi håller på och utvecklar. Tanken är att vi ska jobba med företagsevent och förhoppningsvis är det något som jag kommer kunna livnära mig på inom snar framtid.

När jag frågar Stefan om vad han gillar så berättar han gärna om sitt stora intresse för kläder. Han jobbar extra på klädbutiken Fico i Gävle där han fick jobb efter en förfrågning från ägaren. Han tackade ja och jobbar fortfarande kvar där, även om det bara är lite då och då. Träning, fiske, heminredning är andra intressen han har. Men framförallt vill han njuta av livet.
- Jag tycker om vin, kvinnor och sång, säger Stefan med ett brett leende på läpparna.

Stefan har även tre ytterligare jobb. Han är bartender på nattklubben Goya och servitör på restaurangen Matildas och han jobbar även på Läkerol Arena. Orsaken till att han började jobba just inom restaurangbranschen var att han fick jobb när han var yngre. Då ansåg han att det var ett fartfyllt och spännande jobb.
-Det är inte lika glassigt som man tror, säger Stefan om det idag.

Som barn var Stefan väldigt blyg, lugn och tillbakadragen. Jag ser vissa spår av det än idag. Lugnet har han kvar och lite småblyg måste jag påstå att han även är. Men samtidigt så har han väldigt tydliga och ärliga svar.

Du har fyra jobb, heltidsstudier och ett eget företag. Hur bär du dig åt?
- Jag är effektiv, smart och bra på att planera. Det handlar även väldigt mycket om kämparglöd. Det är viktigt.
Har man någon fritid när man står i som du gör?
- Det är svårt att tro men jag har faktiskt en fritid. Då umgås jag helst med mina kära vänner och tränar tennis, badminton eller så är jag på gymmet.

Annons