Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luke en badboy? – jättefånigt

Annons

”Luke avslöjar sanningen om inspelningarna av ”Macahan”. Det är vad Aftonbladet väljer att dra på på sin förstasida på torsdagen.

Luke, alltså. Det är karaktären, inte skådespelaren. Bruce Boxleitner är helt enkelt inte känd som nåt annat än Luke i tv-serien om westernfamiljen (jag är förmodligen den enda som minns tv-serien ”Uppdrag i Singapore” där Boxleitner gled omkring i vit smoking och räddade djur från att exporteras till läskiga människor som typ vill visa upp dem på cirkus).

Sanningen som Bruce Boxleitner avslöjar är att han var en ”bad boy”. Jominsann. Den där rödkindade oskyldige gossen som alla tjejer var kära i kunde vara bakfull på inspelningarna: ”Alla ville vara rebeller. Jag var en ”bad boy” för min tid. Men på sätt och vis var det en image – Förebilderna var Willie Nelson, Kris Kristofferson och Neil Young” säger Boxleitner till tidningen och sägar sen att han ändå orkade jobba varenda dag: ”Möjligen var jag ibland lite bakfull”.

Lite senare i artikeln berättar han att bad boy-takterna sitter i. Han och skådiskollegan Jeff Bridges var på Leonard Cohen-konsert och drack en massa vin och ”en fränt luktande rök spred sig i konsertlokalen som gjorde mig påverkad” (här vet vi inte om den krångliga syftningen är Bruce eller reporterns fel, men andemeningen framgår ju tydligt – bad boy liksom).

Det är alltså så här det står i den här artikeln som Aftonbladet bedömer är det (i alla fall försäljningsmässigt) som är intressantast i tidningen den dagen. Naturligtvis spelar det faktum att tidningen ska kränga dvd:er med tv-serien in också.

Men man bara, hallå, det är en jättefånig grej. Bruce Boxleitner framstår som en utomordentligt löjlig figur som nu som 61-åring vill försöka tuffa till den rosenkindade och rättrådige Luke. Eller så är det tidningen som på nåt sätt tror att det kommer att gå mycket lättare att sälja de där dvd-filmerna (vem i hela fridens namn vill köpa dem?!) om det går att sitta och leta spår av bakfylla bland skådisarna.

Hela den där bad boy-grejen är ju så sjukt överskattad, kan jag tycka. Charlie Sheen har kapat hela grejen och dragit den varvet runt, flera gånger om, och nu känns det mest bara sorgligt med hans upprepade besök på olika rehabkliniker, försök till stämningar av tv-kanalen, misslyckad stand up-show och ett flerårigt spår av misshandlade kvinnor. Visst, intresset för alla hans förehavanden är fortfarande förvånansvärt stort, men om Aftonbladet eller Bruce Boxleitner tror att det går att använda samma grej på några barbesök under inspelningen av den väldigt präktiga serien ”Familjen Macahan” så är de fel ute.

För övrigt var det allra roligaste med den serie lillebroren Josh som under de första säsongerna inte fick göra nåt annat än att hänga på gärdsgården som hägnade in familjens hus och ropa ”Uncle Zeb is home, uncle Zeb is home” när uncle Zeb kom svajandes över vidderna (senare gjorde Josh bort sig när han fick komma in till stan och blev lurad av en prostituerad som tog alla hans pengar). Skådisen William Kirby Cullen som spelade Josh har knappt synts till efter det. Han har tydligen medverkat i ett avsnitt tv-serien ”Highway to heaven” 1985 men därutöver ingenting. Det är möjligt att han sitter och är en bad boy nånstans han också.

Mer läsning

Annons