Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lutti vet att vi inte samarbetar med SD

Annons

Kennet Lutti skriver i sin ledare 26/11 om hur Folkpartiet i allmänhet och jag i synnerhet tar hjälp av Sverigedemokraterna för att stärka vår egen makt. Jag är van vid mycket, men den här ledaren gjorde mig både arg och ledsen. Lutti vet mycket väl att jag är den enda politiker i Älvkarleby kommun som har stått upp och kritiserat Sverigedemokraternas politik utan att väja för kritiken som genom det har riktats mot mig.
Det är lika otänkbart för KV, MP och FP att samarbeta med SD som det är för M och C. Inte heller med Ahlquist som oppositionsråd får SD något betalt om de väljer att lägga sin röst på honom. Folkpartiet får varken mer eller mindre makt med Ahlquist som oppositionsråd, även om Lutti försöker framställa det som om makten är avgörande för oss . Jag trodde att Lutti var mer insatt i politikens spelregler än så. Det kanske är hans vilja att i alla lägen tvåla till FP och mig som person som gör synen lite suddig.
Genom att vi bildar ett valtekniskt samarbete med KV och MP får vi platser i nämnder och styrelser som vi inte hade fått annars och det har inte ett dugg med rådsplatsen att göra. Lutti verkar inte heller insatt i att med den här konstellationen så tar vi en plats i nämnder och styrelser från socialdemokraterna och det är också en viktig faktor. Det var inte så viktigt för Holmström när han försökte få vårt stöd. Ett stöd som inte har varit efterfrågat under hela mandatperioden, men nu är vi en röst som är viktig för Holmström att säkra sin position och då duger vi.
Vi har inte något otalt med moderaterna som parti däremot så är det viktigt att ett oppositionsråd som ska företräda sex partier behandlar alla med respekt.
Vem av dessa två personer kommer att företräda oppositionen på ett bra sätt är det som har fått avgöra vårt val. Att Holmström leder det största partiet är oviktigt i frågan om oppositionsråd utan det är oppositionens 15 mandat som det är frågan om.
Lutti gör ett fult och osmakligt försök att framställa mig och FP som en maktgalen SD-kramare och han kryddar det med felaktiga påståenden och gammal skåpmat från 2002. Vi får inte mer makt och vi ger inte SD vare sig makt eller inflytande. Däremot får vi mer insyn i politiken med Ahlquist som oppositionsråd och det har inte något att göra med vad jag tycker om honom eller Holmström som person. Sådana påståenden säger mer om Lutti än om mig.
Ann-Cathrin Larsson FP

Mer läsning

Annons