Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luuk gör "Musikscenen"

Annons

Kristian Luuk blir SVT:s Jools Holland. I programmet "Musikscenen" bjuder han i vår in artister som uppträder live i studion för att sedan lämna över "stafettpinnen" till nästa uppträdande.

– Det är storsatsning på musik från vår sida. "Musikscenen" bygger på en breddad definition av populärmusik, med inslag av till exempel world music, säger Annie Wegelius, programdirektör på SVT, till Resumé.

Det är Annie Wegelius som liknar Luuks program vid Jools Hollands långkörare "Later... with Jools Holland" i BBC. I den brittiska serien, som sänts sedan 1992, bjuder Holland in fem olika band som intervjuas och jammar med varandra. Tidigare i höst aviserade Kristian Luuk att han hoppar av uppdraget som programledare för Melodifestivalen för att i stället satsa helhjärtat på det nya programformatet. "Musikscenen" kommer att sändas på onsdagar under våren. (TT Spektra)