Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad Trafiksafari med SPF Gavle vid ”ratten” – 33 bilar deltog från Gävle till Laxön

Artikel 106 av 107
Läsarnas egna bidrag
Visa alla artiklar

Det ena efter det andra SPF Seniorerna-arrangemanget på distriktsnivå avlöser nu varandra, efter det alltmer avtagande pandemiläget. Sålunda genomfördes årets trafiksafari i Norduppland den 9 september med 110 deltagare i 33 bilar och med SPF Gavle som arrangör.

I strålande brittsommarväder gick färden på sju mil från fikasamlingen vid Bilmetro i Gävle till slutmålet på Laxön i Älvkarleby, och en hägrande lunch med prisutdelning.

Två stationer med trafiksäkerhet som tema hade dessförinnan klarats av med NTF Gävleborg som partner även denna gång. Först i Furuvik och sedan i sköna Gårdskär med tilltalande vyer i den pittoreska fiskehamnen från 20-talet, och sedan slutstation på Laxön. Stämningen hos seniorerna var förstås god efter färdvägen, som många kanske inte åkt på länge nära Dalälvens mynning. Och alla kom fram till slutmålet där Marta Forsbring och Anders M. Johansson med medarbetare väntade med lunchpaket och mera frågor, och den slutliga prisutdelningen.

NTF hade dessförinnan visat upp effekterna av en hastig tvärbromsning vid 50 km fart och vilken bromssträcka som behövs för att undvika kollision. Av en tillfällighet berikade också ett gäng polisaspiranter åskådarledet.

Tävlingen om trafiksäkerhetskunskaper vanns denna gång av de fyras gäng i bilen från SPF Hille som fick mottaga sina priser, äran och förstås applåder.

SPF Gavles ordförande Pirkko Jonsson avrundade safaridagen och tackade funktionärerna och deltagarna för dagens sammankomst. Distriktets representant inom trafikområdet, Curt Morén, framförde distriktets tack till SPF Gavle och hoppades på en fortsättning 2022 med annan förening vid ”ratten”. Kanske Tre Lågor i Valbo känner sig manade?

Curt Morén var den som drog igång trafiksafarin för några år sedan och och har blivit ett årligt uppskattat inslag för seniorerna inom distriktet.

Hans Norlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel