Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat trots regnet

/
  • GLADA MINER. Lördagskvällens blöta väder bekymrade inte gänget från Norrlands snabbmat. ”De stunder då det inte har regnat har det varit mycket folk”, säger Daniel Hägglöf från Piteå som har sålt wokad älg i Gävle de senaste fyra dagarna.
  • INTE HELT NÖJD. Knallen Melina Rosas från Vaxholm,  som bland annat säljer solglasögon, smycken och kepsar, hade hoppats på bättre försäljning. ”Det har regnat mycket, så det har varit så där. Vädret bestämmer allt”, säger hon.

Det blev förmodligen något färre besökare än tidigare år, men trots regnet är arrangörerna för Gävle Cityfest nöjda.
– Många har sagt att det börjar likna cityfesten som den var förr, säger Helena Fröhler, verksamhetsansvarig på Gävleevent, och utlovar ytterligare stadsfester om bara ekonomin håller.

Annons

– Om vi ser att det går ihop ekonomiskt och att alla är nöjda finns det ingen anledning att inte ha en cityfest nästa år. Ambitionen är att ha det, säger hon.

Hon är speciellt nöjd med satsningen på barn- och dansaktiviteter i Kvarnparken och prisar samarbetet med Gävles närpolis.

När projektledaren Tomas Gavlén summerar årets cityfest står han vid Rådhuset och blickar bort mot den stora scenen strax innan Nordman ska spela.

– Det är precis tjockt med folk längs gatan, precis så som det ska vara. Vädret är ju som det är, men vi har haft tur med vädret i 16 år och arrangemanget känns lyckat. Jag känner mig mycket nöjd, säger han.

Möjligen kan det bli något svårare att packa ihop all utrustning när marken är våt och mjuk. Kanske kommer städningen att ta lite längre tid än normalt eftersom papper fastnar på marken i vätan.

Bland knallar och restauranger råder det delade meningar om vädrets inverkan på försäljningen.

– Det har varit ganska bra trots regnet, säger Daniel Hägglöf som har sålt wokad älg på Norra Kungsgatan.

Det är sjunde året som gänget från Piteå är på Cityfesten. Daniel Hägglöf vill inte avslöja hur stor förtjänsten väntas bli, men konstaterar glatt att de gärna kommer tillbaka.

Melina Rosas är inte lika belåten. Hennes försäljning av kepsar, solglasögon, smycken och plånböcker hade gynnats om folk hade strövat runt mer i stället för att söka skydd undan regnet.

– Vädret bestämmer allt. Det går runt, men man blir inte miljonär. Det är ett hårt jobb, säger Melina Rosas, från Vaxholm, som har varit med på cityfesten sedan 1995.

Och hon återvänder förmodligen, om inte marknadsplatserna blir dyrare.

Krögaren Putte Anderstedt från Östersund, med det stora öltältet på Rådhustorget, gjorde sin andra cityfest i år och var igår kväll mycket belåten.

– Det har varit kanon, kvällstid har det varit precis som vi hade tänkt, kanske till och med lite bättre. Vi kommer gärna tillbaka, säger han.

Mer läsning

Annons