Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckligaste dagen på tre år

"För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten...

... Fy fan vad vi är bra".

Zizan Abudullah och hennes kompisar sjöng för fulla halsar när de släpptes ut från Vasaskolan.

– Det känns så bra, nu känns det underbart, säger Zizan Abudullah.

I det underbara soliga vädret på torsdagen kastade Vasaskolan ut sina avgångselever. En stor folkmassa, stolta föräldrar, släkt och vänner väntade förväntansfulla på skolgården med blommor, presenter och champagne.

I sin vita klänning, studentmössa och med ett brett leende sprang Zizan Abudullah mot sin familj som väntade på henne med blommor, presenter och studentskylten med Zizans bild som ettåring på. Ett kramkalas blev det när Zizan kom fram. Familjen omfamnade henne och berättade med glädje hur stolta de är över sin dotter.

– Det känns bra. Det är klart att man är stolt. Det är fjärde gången jag kommer hit och väntar på ett av mina barn, men den här gången är den sista eftersom Zizan är den minsta, säger pappa Hazem Abudullah.

Zizan Abudullah gick samhällsvetenskapliga programmet med internationell inriktning på Vasaskolan. På torsdagen tog hon emot sitt betyg och en bekräftelse på att starten på det nya livet har börjat.

På torsdagen tågade Vasaskolans studenter runt Gävle. I dag kommer de övriga gymnasieskolorna i Gävle, Sandviken och Hofors att sparka ut sina avgångselever för en ny start på livet.