Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyssna på hjärtan angående Hammarby skolan

Annons

Det glädjer mig jättemycket att det finns ett beslut om att öppna Hammarby skola igen. Dock längtar jag efter att skolan öppnas både för lågstadiet och mellanstadiet igen och att detta görs garanterad och oavsett ansökningar, det vill säga elevunderlag.

Otaliga människor från Hammarby har talat om och om från sina hjärtan och visat att de önskar att skolan ska finnas kvar. Det som behövs är politiker, beslutsfattande och ansvariga, som börja lyssna på vad människors hjärtan talar om för. Vi lyssnar bara på "kall" statistik, pengar och så kallade fakta som några skapar. Vad det leder till får vi observera i alla aspekter av moderna samhällen där man kör mycket över människors behov och känslor.

Det finns en "sanning" som inte går att hitta i siffror eller underlag. Denna sanning "känner" man i sitt hjärta. Och vi från Hammarby känner i våra hjärtan att vi behöver vår skola.

Ni som är ansvariga för vår skola: våga lyssna på människors hjärtan. Våga öppna er för en sanning som ligger bakom vad som ni kan begripa med ert sinne.

Den nya regeringen förklarade helt tydligt att de kommer att satsa på distansundervisning. De verkar ha förstått att vi inte kan trolla fram fler lärare och att det finns andra mer realistiska möjligheter. Sandvikens kommun säger av sig själv att vara en e-kommun. Låt oss fylla detta med verklighet, lås oss förverkliga regeringens mål. Ta kontakt med de som redan kör med distansundervisning och lär er av de och sätt även igång med distansundervisningen för Hammarby skolan samtidigt med att söka lärare.

Att det kanske inte kommer att finnas tillräckligt med ansökningar nu beror inte på brist av intresse för skolan. Skolan har funnits i alla år med tillräckligt många barn och så kommer det också att bli igen. Eventuellt brist av ansökningar är endast ett resultat av att människor känner sig otrygga med att behöva flytta runt sina barn hela tiden. Även om inte skolan fylls igen direkt på en gång kommer det att bli så igen i alla fall.

Så jag ber er ansvariga att lyssna på Hammarbybors hjärtan. Låt oss tillsammans bygga framtiden där Hammarby skolan får finnas i all evighet och aldrig mer ska tas ifrån oss.

Silke Nordfjäll

Gästrike-Hammarby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare