Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Lyxhälaren” nekar benhårt

Den hälerimisstänkte 37-åringen nekade benhårt till alla brottsmisstankar när rättegången mot honom inleddes. Åklagaren Christer Sammens förhör med honom utvecklades flera gånger till hetsiga ordväxlingar, där 37-åringen visade sitt missnöje.


– Jaja, du får väl klaga på att du har fått en så dålig åklagare, muttrade Sammens till sist.

På måndagen behandlades åtta fall av misstänkta grova hälerier. Den första gällde en Porsche i halvmiljonklassen som polisen fann i ett garage hos en bekant till 37-åringen.

Den bekante medgav att han efterhand fått en misstanke om att bilen kunde ha varit stulen. Men han hade inte frågat.

– Du tänkte kanske att det var bäst att inte veta allt? undrade åklagaren och fick ett ja till svar.

37-åringens bekante berättade så lite som möjligt i rättssalen, men stod ändå fast vid det han berättat i polisförhören, nämligen att det var 37-åringen som var med när bilen lämnades över och att han bett om hjälp med att montera ur motorn.

Men detta är inte sant, enligt 37-åringen. Han uppfattar misstankarna på den punkten som en ren provokation, meddelade hans advokat Bengt-Olov Horn.

– Jag vet ingenting om den Porschen. Jag har aldrig sett den, aldrig suttit i den, aldrig rört den, sade 37-åringen.

Hans förklaring till den med- åtalades uppgifter var en obetald skuld på 20 000 kronor.

– Han kanske känner sig lurad, och därför vill han komma åt mig.

Sedan tog åklagaren upp sju andra misstänkt stulna varor som polisen fann i 37-åringens dyra villa, allt från en nästan ny motorcykel, till en vanlig herrcykel.

I samtliga fall hade 37-åringen förklaringar för att visa antingen att varorna inte var stulna, eller att han i varje fall inte haft någon anledning att misstänka att de var det.

37-åringen är uppenbart missnöjd med åklagarens påståenden och frågor. På punkt efter punkt ansåg han sig ha fullgoda förklaringar till varför han haft varorna hos sig, och ifrågasatte, ibland aggressivt och hetsigt, åklagarens påståenden.