Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M byter halva styrkan i kommunfullmäktige

Moderaterna byter ut halva styrkan i kommunfullmäktige i Gävle.
Flera av de nuvarande M-ledamöterna i fullmäktige puttades ner några snäpp när Gävlemoderaterna i veckan höll nomineringsstämma inför höstens val.

För fyra år sedan fick Moderaterna 15 mandat i kommunvalet i Gävle.

Om partiet får lika många mandat i höstens val – och om väljarna följer partiets egen nomineringslista – så skulle sju av de 15 ordinarie ledamöterna bytas ut.

En av de nya på listan är Lars Beckman, 42 år, som till vardags är regionchef för Svenskt Näringsliv. Steget efter honom, på femte plats, återfinns Ewa S Jäderberg, 51, nyvald ordförande för Gävlemoderaterna, också hon ny i kommunens högsta beslutande församling.

Några yngre debutanter kommer in i kommunfullmäktige om Moderaterna lyckas lika bra som i förra valet: Måns Montell, 31, Alexander Jonsson, 23, Magnus Wiebe, 21, och Titti Björk, 30.

Detta samtidigt som Kenneth Bognesand, Robert Waller, Morgan Darmell och Patrik Stenvard riskerar att puttas ner till ersättarplats.

Listan toppas av veteranerna Inger Källgren Sawela, Micael Dahlberg och Birgittha Bjerkén.