Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madonna med på ett hörn i Gävles nya ”livsstilsbutik”

/
  • RADARPAR. Vad det är som gör syskonen Lindström till ett radarpar inom mode och trender? ”Jonna är alltid glad och positiv och får alltid människor att känns sig sedda och omtyckta”, säger Liam i egenskap av 24-årig lillebror. ”Det finns ingenting som heter hinder för Liam. Så får han mig att skratta varje dag, och kan med ett par ord dra upp mig ur en dålig dag”, säger Jonna, som är 27.

Det perfekta läget, sammanfattar Jonna Lindström lokalen där hon och brorsan Liam snart öppnar ”Muskot Fashion And Lifestyle”.

Annons

Lokalen ligger närmare Centralstationen än Stortorget, och det är just däri finessen ligger.

– Vi vill inte ligga mitt i den kommersiella smeten, säger Jonna, som tillsammans med Liam sökt en lokal med stil och stillhet – i ett kvarter som rymmer samarbetsmöjligheter.

Muskots mest exklusiva partner är dock norska smycke-designern Bjørg, som i sin tur samarbetar med artisten och stilikonen Madonna, och vars smycken Muskot kommer att sälja.

Butiken öppnar nästa lördag med kaffeprovning i samarbete med mamma Britt Lindström, som jobbat med kaffe i 20 år. En herr- respektive damklädesavdelning. Och en salong för sminkning och styling inför fest och bröllop – och som även vänder sig till killar och män.

– Här ska man också kunna träna in bröllopsvalsen, berättar Jonna, som i tonåren var SM-bronsmedaljör i latinamerikansk dans. Medan Liams sport varit, och fortfarande är, ishockey – i större sammanhang senast i Phoenix, i dag i Valbo.

Hela den lindströmska familjen är involverad i Muskots öppning. Pappa Willy, tidigare hockeyproffs i Kanada, målar och snickrar. Mamma Britt ”snickrar” på sitt kaffekoncept. Liam ansvarar för ekonomin och herravdelningen. Och Jonna – som tidigare varit produktionsledare för en svensk produktionsenhet i mode i Göteborg – för marknadsföring och damkläder.

Så småningom kommer lagret i källaren att användas för försäljning av udda märkeskläder och second hand.

– Eftersom vi endast köper in några få ex av varje plagg och hela tiden har nya kläder på ingång behöver vi inget lager.

Rörelse och förändring tilltalar över huvud taget Jonna och Liam.

– På sikt kommer vi att satsa på ett eget klädmärke, som vi själva formger.

Men innan de kommit så långt är det italienska – bland andra Replay och Rare – danska, norska och svenska märken de kommer att sälja.

– Har vi inte det kunden söker kommer jag genom min omvärldsspaning att på konsultbasis vägleda kunden till andra butiker.

– Jo, så kommer vi att sälja udda favoritprodukter från USA och Kanada (där de båda är födda); bland annat en produkt man har i tumlaren och som gör att tvätten luktar jättegott.

Och kanske, kanske kommer kaffeexperten och mamma Britt att erbjuda ett kaffe smaksatt med – muskot.

Mer läsning

Annons