Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magisk höst på Gasta

Karin Adelsköld, Jesper Rönndahl och en massa magiker. Det står på schemat när prisbelönta Gasta presenterar sitt fullspäckade höstprogram.

Höstens stora nyhet är en cross-satsning på magi och standup.

– Vi uppträdde på Uppsala Magic & Comedy i våras. Jag var där tidigt och såg en hel del trollkarlar, säger Hans Carstensen på Gasta som fick feeling.

– Magi är lite uppbyggt som standup. Man döljer något och sedan kommer det en poäng, fortsätter han och poängterar att flera av magikerna också är komiker i grunden.

Johan Ståhl och Carl Tillenius står för trolleriet tillsammans med John Houdi som avslutar säsongen den 17 december.

Några av de större namnen är Karin Adelsköld, Jesper Rönndahl och Lena Frisk. Rönndahl, som var nominerad till Årets manliga komiker på Svenska standupgalan, besöker Gasta den 24 september. Frisk och Adelsköld delar scen den 3 december.

Andra namn som sticker ut är Johanna Wagrell, vinnare av tävlingen Comedy Queen som avgjordes i våras och kanadensiska Ron Josol som är ett känt namn på andra sidan Atlanten. Tidigare Gasta-medlemmen och Holmarnaägaren Cilla Domstad gör comeback på scen som MC en kväll i höst och i oktober kommer komikerna från den populära humorpodcasten Alla Mina Kamrater till Gävle för ett gästspel på Å-krogen.

Med två fina priser från Svenska standupgalan rikare är Gasta tillbaka med nya krafter och energi efter en intensiv sommar. Det nationella erkännandet har gett arrangörerna luft under vingarna.

– Hederspriset var ett kvitto på att vi är en riktig scen, att vi är Norrlands Norra Brunn. Det känns proffsigt, säger Peter Drake.

Men Gasta är inte bara arrangörer. De är också ett gäng skickliga komiker och på premiärkvällen på onsdag headlinar föreningens egen Gerda Bylund.

– Man är trygg här på hemmaplan och det är alltid så mycket kärlek här, så det känns bra inför onsdag, säger hon.

– Sen är det ju så att många kommer hit för Gerdas skull. Hon är en riktig publikdragare, säger Hans Carstensen stolt.