Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magiskt sportlov

Barnen tillverkar egna trolleristavar. De lär sig om dolda kort och knutar som försvinner. Det är en magisk stund i Tierp.

Två gånger under tisdagen hålls trolleriskola som en sportlovsaktivitet. Här får deltagarna, som är mellan sju och 13, år lära sig grunderna i trolleri.

– Ni kan visa tricken för kompisar men aldrig avslöja hur man gör, säger trollkonstnären och läraren Magnus Vihagen, med 25 års erfarenhet inom yrket.

Lektionen i Sveasalen börjar med tillverkning av en trollstav. Den blir svart och silvrig i ändarna. Magnus visar hur staven kan åka upp och ned i en flaska utan att han hjälper till med händerna . Efter lite knåpande har ungdomarna förberett tricket.

Så visar trollkonstnären hur man kan "känna" vilken färg kritan har som kompisen placerat i ens hand bakom ryggen. Tvillingsystrarna Fanny och Linnéa Gustavsson, 10 år, Yttrö, lyckas liksom sina kurskamrater trolla bort en knut på ett rep. Under en rast i trolleriskolan berättar de för Arbetarbladet om Ålandsresan då de bevittnade en riktig trollkarl.

– Han tog upp mig på scenen och sade att jag inte fick rikta trollstaven mot pappa för då skulle han försvinna, skrattar Linnéa.

Trolleriskolan fortsätter med magiska siffror och korttrick.

– Jag ska direkt till Kyrkis i Edvalla och testa det jag lärt mig, säger Felix Hallgren, 11 år, Orsbo.