Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magkänslan är Mats kompass

/
  • TÄNK POSITIVT! Mats Karlsson i Gävle har gjort det igen. Sagt upp sig och gjort sig arbetslös. Men, bara till i måndags då han började jobba som grupp- och samtalsledare för omställningsförsäkrade varslade (TSL) hos Utvecklingshuset i Gävle.

Strax före årsskiftet sa Mats upp sig från jobbet som jobbcoach.
I samma veva tipsade han två polare om ett jobb han själv handplockats till - och blev arbetslös.

Annons

I måndags började Mats Karlsson, efter två månaders jobbsökande, jobba igen. Som grupp- och samtalsledare för omställningsförsäkrade varslade (TSL), hos Utvecklingshuset i Gävle.

Den finansiella krisen och lågkonjunkturen var inga hinder för Mats att säga upp sig.

- Det var dags att gå vidare och jag följde min magkänsla, säger Mats, som använder magkänslan som sanningsmätare och kompass både i det privata, och som metodik i det nya jobbet.

- Det som är rätt för en själv är rätt i livet. Kanske inte omedelbart, men när det ena goda läggs till det andra kan en jobbdröm infrias eller ett mål uppnås, menar han.

Mats säger att hans eget praktiserande av "attraktionens kraft" - att positivt attraherar positivt - ger resultat.

- Fast Utvecklingshuset inte sökte folk skickade jag en intresseanmälan om jobb i december. I januari fick jag komma på intervju. Det blev kärlek på en gång och jag fick jobbet!

Arbetat har Mats gjort sedan han var 13 - i kassan och köttdisken i en butik på Brynäs. Senast han var arbetslös var för ett par år sedan, då han efter fem år som hemmapappa började söka jobb utanför hemmet igen. Däremellan har han varit go-go-pojke, gymnastiklärare, drivit Prylbörsen i Gävle och haft en restaurang på Bali.

Vad hans drivkraft är?

- Att hjälpa andra. Tack vare mitt synsätt fick både kompisarna och jag jobb!

Mer läsning

Annons