Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus Betnér i högform på Söderhielmska

Det blev ett fullsatt och lyckat evenemang när Gefle comedy club körde sin premiärkväll på Söderhielmska. Förmodligen berodde det på en kombination av intressanta bokningar men även ett utmärkt väder som gör att standup utomhus känns som en lovande sommarfavorit i sommar. Kvällens konferencier Therese Sandin och klubbarrangören Anna Siekas gör ett bra jobb som inledande akter. Anna Siekas förädlar svårigheterna med att vara mammaledig till ljuv komik.

Den självironiske surgubben Tomas Ahlbeck tar sedan över staffetpinnen i en lite råare stil. Han tänjer skickligt på gränserna och publikens förväntningar. Det blir både glesbygdshumor och minoriteter i skottgluggen men man vet aldrig riktigt när han menar allvar - och när han inte gör det.

När dragplåstret Magnus Betnér går på scen känns det som att tiden gått fort, snarare än att det varit en utdragen väntan. Han visar sig också vara i högform den här gången. Bara några minuter in i sitt set, ger han tidningarna i Gävle en kärleksfull känga: – Jag skulle inte ens kunna snyta mig i Gävle utan att tidningarna var här och skrev om mig, Men samtidigt ska vi vara glada att vi har tidningar överhuvudtaget, säger han till publiken på Söderhielmska.

Han passar också på att konversera med en man på en balkong i närheten på Söder som gratiskollar på showen. Men rent tematiskt är han något spretande denna kväll (allt från Palmemordet till Facebook-fanatiker hinner avhandlas). Fast hans scennärvaro och rappa kontakt med publiken gör det till skicklig standup och han visar flera gånger att han har gävlebornas fulla uppmärksamhet. Även om hans utspel om att ryssar på semester är jobbiga kändes som en mindre genomtänkt del av manus.

Men för att summera så är det två roliga timmar och hela kvällen är mycket föredömlig i sin kompakthet. Less is more.

Betyg: 4/5Magnus Betnér, Tomas Ahlbeck, Anna Siekas och Therese Sandin.Söderhielmska, Gävle31/5