Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus föredrar cd-skivan före nätet

/

Efter internets genombrott var det många skivbutiker som tvingades stänga. Men någon som kännt aldrig känt sig hotad av den digitala världen är Magnus Bergström.

Annons

Magnus Bergström driver Gävles enda skivbutik, Westerlunds Audio Video. Han har jobbat inom skivbranschen sedan 1973 och har en väldigt bra kontakt med sina kunder. Magnus berättar att han är väldigt nöjd med sitt breda sortiment i butiken. Det finns mycket av gammal klassisk musik men naturligtvis också nyproducerad musik. Magnus har en positiv inställning till internet som gör det lättare och snabbare att beställa hem skivor till butiken. Internet gör de möjligt för Magnus att till exempel köpa hem samlingsboxar
som inte säljs i Sverige.
– Förut var det mer komplicerat
att beställa skivor, då man var tvungen att sitta i telefonkö för att få prata med en försäljare.


Resa är något som intreserar Magnus och han väljer ofta resmål utifrån stadens skivbutiksutbud. Magnus äger själv en iPod men släpar hellre en väska med 30 cd-skivor då kvaliten är mycket bättre.
Mp3-formatet tror han inte är något som kommer att konkurrera ut cd-skivan. Eftersom det fortfarande är många musikintresserade som väljer cd-skivans kvalitet före mp3-filens smidighet. En av Magnus lojala kunder är musik intresserade Lars Westin som är ute på lunchen för att beställa en skiva. Kundbeställningar är en tjänst som går bra då kunderna känner sig trygga att beställa av någon med över 35 års erfarenhet.
Försäljningen fortsätter Ipred lagen trädde i kraft 1 april och de illegala nedladdningarna
minskade kraftigt. Men på Westerlunds Audio Video ligger skivförsäljningen på samma nivå som tidigare.
– Försäljningen
har varken minskat eller ökat de senaste åren. Det har varit mycket försäljning av svenska skivor i år, säger Magnus. Något som börjar komma tillbaka är den drygt 60 år gamla vinylskivan. Det är främst samlare som inte gett upp den analoga tekniken.
– Vinyl är något som har börjat sälja bra igen. Kunderna
letar efter skivor av artister som Bob Dylan och Bruce Springsteen. Själv tycker jag att det är för krångligt med vinyl, det är mycket smidigare med vanliga cd-skivor, avslutar Magnus.

 

 

Annons