Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus Muhrén – en av deltagarna i pyramidspeletTV-inslaget ovan har fälts av Pressens Opinionsnämnd (PON).
Bandylegendaren Magnus Muhrén är inblandad i företaget Emgoldex affärer. Men Arbetarbladet har varken kunnat nå honom eller någon annan känd företrädare för företaget för kommentarer.

Företaget Emgoldex säger sig ha närmare 700 000 medlemmar över hela världen. Men det är svårt att få kontakt med de ansvariga för företaget i Sverige. På deras svenska hemsida finns inga uppgifter om vilka som ligger bakom det. Deras namn förekommer inte i Bolagsverkets företagsregister. För att ens komma in på en sådan presentation av företagets verksamhet som vi var på måste man vara rekommenderad av minst en person som redan registrerat sig som medlem.

En av dem som tycks vara inblandad i Emgoldex verksamhet är bandylegendaren Magnus Muhrén från Sandviken. Under mötet på Folkets hus visades bland annat en bild på skådespelaren Leonardo di Caprio som skålar med en dry martini. Över den finns en text på engelska som betyder: Om du tror att det är en svindel får jag ändå betalt! Om du tror att det är för bra för att vara sant får jag ändå betalt! Om du hänger med mig får vi båda betalt! Om du inte hänger med mig får jag ändå betalt!

Den bilden har Magnus Muhrén lagt upp som sin bakgrundsbild på Facebook. Av hans Facebooksida framgår också att han varit med och värvat medlemmar på ett presentationsmöte. En person tackar honom för att han vägleder oss till ett rikare liv och Emgoldex alla möjligheter.

Vi har sökt Magnus Muhrén på telefon och i hans hem i Sandviken för att ställa frågor om företaget, men han har inte gjort sig anträffbar. Vi har också sökt Ronnie Sköld, som presenterades som en av dem som tog Emgoldex till Sverige och som höll en lång dragning på Folkets hus i Gävle, utan framgång. Vi har också utan framgång sökt en Joseph Tran, som i en informationsfilm från företaget presenteras som en ledande person.

LÄS OCKSÅ:

Arbetarbladet avslöjar: Så funkar guldpyramidspelet som lurar Gävle- och Sandvikenbor

Lyssna: Arbetarbladet med dold mikrofon på Emgoldex-möte