Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målet är full sysselsättning

Annons

Socialdemokraterna har under lång tid format Gävleborg till det län det är idag. Olycklig nog har deras sätt att styra våra kommuner lett till stora samhällsproblem. I morgon, den första maj, demonstrerar återigen Socialdemokraterna på gator och torg runt om i länet. Men frågan är mot vad? Faktum är att Socialdemokraterna, som i stort sett styr varenda kommun i hela länet! De styr landstinget och de har styrt Sverige under merparten av 1900-talet. Nu går de ut och demonstrerar mot sig själva och sin egen politik igen.

Gävleborgs län har under alldeles för lång tid brottats med allvarliga samhällsproblem, såsom hög arbetslöshet och ett dåligt företagsklimat. Socialdemokraterna saknar uppenbarligen en politik som kan förbättra den här situationen. Beskeden om hur den negativa utvecklingen ska brytas lyser med sin frånvaro.

Den första maj talar förbundssekreterare Ellinor Eriksson i SSU i Gävle. Per Bardh, vice ordförande i LO, talar i Sandviken. Väljarna förtjänar då att få konkreta besked om vilken politik Socialdemokraterna tänker föra så att fler jobb skapas i Gävle och Gävleborg. I sina majtal bör Eriksson och Bardh vara extra noggranna med att ge svar på frågan om hur jobben blir fler genom att göra det dubbelt så dyrt att anställa unga under 26 år. Gävleborgs län har en ungdomsarbetslöshet på över 20 procent och det är viktigt att våra ungdomar får ett jobb att gå till. Alliansen stimulerar branscher där många unga jobbar genom RUT- och ROT-avdrag och genom att sänka restaurangmomsen. Dessutom har vi halverat arbetsgivaravgifterna för alla unga under 26 år.

Eriksson och Bardh bör också svara på hur Socialdemokraterna tänkt finansiera sin bidragspolitik. Ska Socialdemokraterna göra det genom att skära ned i välfärden eller ska Socialdemokraterna höja skatten för alla länsinvånare?

Dessutom bör Socialdemokraterna ge svar på hur deras politik ser ut samt med vem eller med vilka de ska styra Sverige. Idag finns enbart ett regeringsalternativ för Sverige och det är Alliansen. Fyra splittrade partier utan samarbetsanda utgör oppositionen. Socialdemokraterna tycks felaktigt tro på deras egen förmåga att styra Sverige ensamma.

Alliansen tog över rikets styre 2006. Sedan dess har antalet jobb ökat med över 200 000, den värsta ekonomiska krisen i modern tid till trots, samtidigt som sysselsättningsgraden ökar i alla åldersgrupper. Det är resultatet av en konsekvent arbetslinje. I Gävleborg behövs en politik som främjar välfärd och jobb. Just därför driver vi i Alliansen arbetslinjen med full sysselsättning som mål. Socialdemokraterna har mycket att bevisa tills de kan påstå sig göra detsamma. Det räcker inte att gå ut och demonstrera den första maj varje år. Gävleborg väntar på Socialdemokraternas svar!

Tomas Tobé (M)
Riksdagsledamot för Gävleborgs län

Margareta B Kjellin (M)
Riksdagsledamot för Gävleborgs län

Lars Beckman (M)
Riksdagsledamot för Gävleborgs län

Annons