Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malmöbon i dopningshärva släppt

Den 25-årige Malmöbo som utpekats som huvudman i en stor riksomfattande dopningshärva har försatts på fri fot.

Annons

Mannen är fortfarande misstänkt för grovt dopningsbrott, rapporterar TV 4 Öresund, och det bekräftas av Cecilia Fant, Rikskriminalpolisens samordnare av den operation som i tisdags ledde till tillslag mot 47 köpare av dopningsmedel runt om i landet.
– I och med allt material som säkrades då bedömdes mannen inte längre kunna skada utredningen, säger Fant till TT.
Mannen greps i mitten av augusti och häktades kort efteråt, misstänkt för grovt dopningsbrott. Tillsammans med en 51-årig man i Gävle misstänks han var spindeln i nätet i en omfattande verksamhet med försäljning av dopningsmedel för miljonbelopp till personer på orter från Arvidsjaur i norr till Skurup i söder.
Förutom stora mängder dopningspreparat har betydande penningbelopp, vapen och ammunition tagits i beslag vid de husrannsakningar som gjorts i utredningen.
Den nu frisläppte 25-åringen i Malmö bar på en väska med en stor summa pengar när han greps i augusti och misstänktes vara i färd med att lämna landet. Nu bedöms inte flyktfaran längre som stor.
– Han har inga pengar, säger Cecilia Fant.