Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man kan hålla sig för skratt!

Replik till Lars Beckman.

Som vanligt förskönar moderaterna sin politik och säger inte hela sanningen.

I inledningen till sin artikel (19/1) säger Beckman bl a, " den ekonomiska krisen har lett till att man nu både höjer pensionsåldern och reducerar pensionen i flera länder". "Så är inte fallet i Sverige, tvärtom". Detta är ju inte sant. Flertalet pensionärer har fått sänkt pension. Sedan har ni "kompenserat" några med sänkt skatt. Kvar står faktum att ett mycket stort antal fått sänkt pension trots denna lilla ynka skattesänkning. (Själv förlorar jag 550 kr pr månad i sänkt pension. Samtidigt får t ex Reinfeldt och de besuttna 5- 10 tusen netto mer i månaden. Jag har arbetat sedan jag var 15 år och har rimligen betalt den pension jag en gång utlovades) . Men det är inte detta jag främst vill framhålla. Hur många pensionärer har ni egentligen sänkt skatten för? Ja inte för så många att det har någon konsekvens för budgeten.
Nej Beckman, moderaterna (högern) har i hundra år hela tiden bekämpat de fattiga, svaga, arbetslösa, sjuka etc. Ja ni har överhuvudtaget inte ställt upp för någon av de sociala reformer socialdemokratin kämpat för. Ni vägrade tom införa demokrati när denna först aktualiserades.
För en tid sedan påstod dina kompisar, Tobé och Kinberg Batra att socialdemokraterna satte systemet före människan. Det är verkligen att kasta sten i glashus. Finns det ett värre exempel på människoförakt och cynism än det "sjukersättningssystem" ni skapat. Men inte nog med detta. Härutöver har ni också genom Fas 3 infört ett system som i sin psykiska och ekonomiska brutalitet saknar motstycke. Men detta är inte nog. Genom att göra medicin till konsumtionsvara är ni på väg att skapa ett enormt hälsoproblem. Inte minst bland ungdomar har er cynism att göra medicin till konsumtionsvara visat sig vara katastrofal.
Trots ditt fagra tal går segregation, ojämlikhet, förakt för svaga, berikande av de redan rika som en röd tråd genom moderaternas (högerns) historia. Man trodde att ni någon gång skulle dra lärdom av historien och trots allt utvecklas mot humanism. Det vi ser i dag av moderaternas och alliansens politik ger inte minsta hopp om förändring mot en mer humanistisk ideologi. När ni nu inte längre tänker följa upp hur det går med de utförsäkrade är detta ett ytterligare bevis på att ni inte bryr er.

Olle Ljungbeck, Gävle