Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man tar sig för pannan…

SVAR TILL ”Karl-Erik Tysk” 4 oktober

Till att börja med vill vi framföra att det är högst märkligt av kyrkoherde Karl-Erik Tysk att gå ut i media med uttalanden, innan man först svarat oss som ställt förfrågan till Ovansjö församling om att köpa Hammarby Kapell. Trots att vi för två veckor sedan bett om ett skriftligt svar från kyrkonämnden har vi ännu inte fått något officiellt svar på vår förfrågan. Det gör oss osäkra på om kyrkoherden och församlingen är oense.

Vi har meddelats att kapellet varit till salu vid två tillfällen och det var det som fick oss att göra vår förfrågan om köp men man kan som sagt ta sig för pannan…

Eftersom vi vet att det finns en utbredd rädsla inom kyrkan för nytänkande så erbjöd vi oss att informera om vår verksamhet då församlingen skulle fatta beslut, men vårt erbjudande avvisades dock.

Kyrkoherden påstår i insändaren från 4 oktober att vi företräder en newagereligiositet som växt fram i Sverige. Vi tillhör samtliga Svenska kyrkan men har ett mer kärleksfullt förhållningssätt till vår Gud än vad församlingens kyrkoherde tycks förespråka.

Att uttala sig om vidskepelse utan att informera sig om vad vi ville bygga upp i Hammarby styrker denna känsla av rädsla. Att Karl-Erik Tysk söker stöd för sina uttalanden genom att referera till en filosofieprofessor som inte besökt ett meditationscenteret vittnar om dålig källgranskning.

Det är också ytterst anmärkningsvärt att en professor och en kyrkoherde uttalar sig om händelser de själva inte bevittnat och som av flera länders framstående läkare och forskare på plats har konstaterat att behandlingsresultaten som uppnåtts är, ur empirisk synpunkt, äkta.

Den verksamhet vi kommer att starta i Sverige är inriktad på friskvård med fokus på kropp och själ i balans och ska inte förväxlas med det som sker på det andliga sjukhuset i Brasilien. Det har vi varken förutsättningar eller kompetens till i Sverige.

Anita, Margareta och Mats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare