Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många avbokar sina resor

Många som planerat att resa till Thailand har fått boka om eller avboka sin resa. Sedan ockupationerna startade har alla flygresor till Bangkok ställts in och först nu börjar flygplanen återvända.

– Vi har försökt att boka om dem till flygbolag som trafikerar andra flygplatser, säger Lena Berglund på Ticket i Gävle.

På resebyrån Ticket i Gävle har säljarna haft fullt upp med att hjälpa dem som bokat en resa till Thailand med flyg till Bangkok.– Jättemånga är drabbade. Många som är bokade till Bangkok ska vidare till andra delar av landet, säger Lena Berglund, butikschef på Ticket.

Det är resenärer som bokat flyg till Bangkok som drabbats. Många andra flyger direkt till de populära charterresemålen Krabi och Phuket och de berörs inte.

– Vissa har skjutit fram resorna och andra har vi bokat om till flygbolag som trafikerar andra flygplatser. Några flygbolag har lagt om sina rutter till Phuket i stället för Bangkok.

Enligt Lena Berglund har inga personer blivit snuvade på några pengar utan alla har fått tillbaka sina utlägg om resan avbokats.

Situationen i Bangkok förändras från dag till dag och resebyråerna följer utvecklingen för att veta hur de ska hjälpa sina kunder. I går meddelade flera flygbolag, bland annat SAS, att de planerar att återuppta flygningarna till Bangkok.

På Resebutiken i Gävle har ett tiotal personer fått se sin resa bli uppskjuten eller avbokad.

– Det finns en oro. Många som ska resa har hört av sig och frågar hur det ska bli men vi har inget svar att ge, säger butikschefen Cecilia Eliasson.