Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många inställda tävlingar – men Hagaspelen gick att genomföra

Årets upplaga av skridskotävlingen Hagaspelen genomfördes på den fantastiskt vackra Hagaströms IP, men det var tur att Benny, Bosse och P-Å fanns på plats redan på natten för att få bort all snö.

Annons

Ett 60 tal åkare från sju klubbar fanns med på startlistan. Naturligtvis också en del Hagaströmmare. Det är roligt att se bredden på skridskoåkarna från Hagaström från Wilma Wiman och Albin Alm i yngsta klassen till Anna Andersson som kör Seniorklassen.

Trots det något svårhanterliga vädret så gjordes det ett antal bra resultat. Anton Eriksson har utvecklat sin åkning rejält och hans 500 m och 300 m lovar gott inför tävlingarna i Holland, storasyster Elin har också gått framåt när vi haft möjlighet till träning på Hagaströms IP, hennes bästa lopp var på 500 m.

Rut Hjelm hade riktiga fajter med Josephin Grill från Södermalm. Rut vann tre sträckor men ett lite sämre trehundra meter gjorde att hon inte kunde knipa första platsen. Annabell Astner och Tyra Pousette Hjelm försvarade äran i flickor 11-12, båda tjejerna var nära personliga rekord och blev trea respektive fyra.

I pojkar 9-10 så har vi ett härligt gäng killar som fajtas och tränar ihop Teodor Hansen-Östlund, Elias Thim och Malte Olsson gjorde alla bra ifrån sig med personliga rekord och fin skridskoåkning.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel