Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många spanade in Engelska gymnasiet

Många kom och tittade på Engelska gymnasiet när skolan höll öppet hus.
– Jag är nöjd med uppslutningen, många har kommit, säger skolans rektor Steven Hunter.

I går höll Engelska gymnasiet öppet hus i lokalerna vid gamla byggforskningen på Brynäs. Arrangemanget, där bland annat elever från Stockholm berättade om hur det är att läsa på ett engelskt gymnasium, var välbesökt.

– Det verkar vara helt okej, jag kan tänka mig att gå här, säger Johanna Spurny.

Engelska gymnasiet fick besked i november om att de nu får öppna, efter att ha fått ställa in öppnandet förra gången, då kommunen överklagade till kammarrätten och fördröjde invigningen tre veckor innan skolstarten.

120 platser erbjuds, fördelat på tre program: Samhällsprogrammet med samhällsinriktning respektive ekonomisk inriktning samt naturkunskapsprogrammet.

Cajsa Jansson, Frans Strömberg och Maria Petersen Albert går redan på Engelska skolan. De stod för fikat och talade väl om skolan, men har ännu inte bestämt sig om de ska välja gymnasiet själva.

– Det är en väldigt bra skola med fina lokaler och bra lärare.

Hanna Alneberg, som nu läser på Sörbyskolan, gillade det hon såg.

– Jag är jätteintresserad av engelska, och det låter bra att man får åka utomlands. Men jag har inte bestämt mig vad jag vill jobba med sen, och det påverkar vad jag väljer.

En sak som kommer att skilja Engelska gymnasiet från andra gymnasieskolor, är att de vill ha mer av en campuskänsla, där eleverna stannar kvar efter lektionerna och fortsätter med andra aktiviteter, exempelvis kulturkvällar. Skolan ska även ha en tydlig företagskoppling med gemensamma projekt.

Många som hade valt Engelska gymnasiet förra gången fick en kalldusch när överklagan sköt upp skolstarten. Engelska gymnasiet har nu lovat att se över om det är möjligt att de som vill nu kan få börja i årskurs två.

– Jag borde nog informera om det, om det är någon som fortfarande är osäker kring detta, säger Steven Hunter, rektor.