Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många tips pekar ut tjuven

Bohlins i Järbo blev utsatt för en fräck stöld i måndags. En man som skulle provköra skotern körde helt enkelt iväg med den. Efteråt lade företaget ut en bild på Facebook på tjuven. Flera tips har nu kommit in som pekar ut samma person.

Det var vid 16-tiden i måndags som en man kom till skoterfirman på Kungsforsvägen. Ägaren Stefan Bohlin startade skotern utanför butiken och när han vände ryggen till körde plötsligt mannen iväg.

Av spåren att döma drog han genom samhället efter Järbovägen mot Sandviken. Vid ett garage såg en person hur en skoteråkare stannade och bytte plats med en man i en svart Mercedes.

– Allt verkar väldigt väl planerat men samtidigt dumt, menar Stefan Bohlin, som var ute och letade efter skotern utan framgång.

Efter stölden beslöt han att lägga ut bilder på tjuven på företagets Facebook-sida. De är hämtade från övervakningskameran inne i butiken.

– Vi blev så jävla less och bestämde att vi inte ska acceptera en låt gå-attityd. Om det är förbjudet att visa tjuven får jag ta konsekvenserna. Men jag står för det jag gjort, säger han.

Under tisdagen gick telefonerna varma hos skoterfirman. Flera tips pekar ut samma person. Under tisdagseftermiddagen fick polisen både bilder och namn.

Att lägga ut bilder på misstänkta brottslingar blir allt vanligare och frågan går till polisen om det är tillåtet.

– Ja, vi kan inte stoppa det. Men vi rekommenderar att man rådgör med oss innan man tar förhastade beslut. Det kan få konsekvenser för både utredningen och eventuell dom och man måste fråga sig vad som händer med godset, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.