Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill vara med på Warrens bröllopstavla

Tony Warrens tavla till Daniel Westling och kronprinsessan har rönt stort intresse. Ett hundratal personer har redan anmält att de vill vara med på tavlan.
– Det är stort fokus på Ockelbo nu, konstaterar Warren.

Det är många som vill vara med på Tony Warrens tavla till Daniel Westling och kronprinsessan, inför bröllopet till sommaren. Ett hundratal personer, både från Ockelbo och resten av landet, såväl som internationellt, har anmält intresse.

– Folk som över huvud taget inte hört talas om mig tidigare tycker att det här är intressant. Det säger ju en del om hur stort fokus det är på Ockelbo just nu, säger han.

Redan i våras meddelade Tony Warren att han ville måla en hyllning till kronprinsessans och Daniel Westlings kärlekssaga. Han bestämde sig för att hitta sponsorer till arbetet, för att kunna genomföra det.

Därför har allmänheten kunnat ”köpa in sig” på tavlan. Genom att betala en summa till Warren bidrar man till att tavlan blir verklighet – och kommer samtidigt själv att få ett exemplar ur en grafisk serie med samma motiv.

– Drömscenariot från början var att bara kunna göra det utan att gå runt och be folk om pengar. Men nu känns det som att det bara är jag som målar tavlan, det är vi gemensamt som ger gåvan, säger han.