Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen bakom Hoforsbloggen drar igång diskussionen

/
  • Vill skapa debatt. Peter D Hillblom har nu startat diskussionsforumet Framtid Hofors där Hoforsborna ska kunna diskutera allt som har med Hofors att göra. ”Hofors är en bra plats att bo på, med oändliga möjligheter till idrott och fritidsaktiviteter, men det kan alltid bli bättre”, säger Peter när Arbetarbladet träffar honom vid ankdammen – en av hans favoritplatser i kommunen.

Det finns ett engagemang i Hofors och en stor diskussionslusta.

Det har Peter D Hillblom, mannen bakom Hoforsbloggen, märkt tydligt.

Nu har han startat Framtid Hofors, ett forum på nätet där alla som vill ska kunna diskutera just Hofors.

Annons

Peter D Hillblom är Hoforsaren som efter några år i exil för tre år sedan flyttade tillbaka till barndomskommunen och startade Hoforsbloggen, en av Hofors mest lästa bloggar.

Där skriver han ner sina betraktelser av lokalpolitik och dagsaktuella händelser på orten, men också en del om fiske.

För en knapp månad sedan drog han även igång diskussions- och debattforumet Framtid Hofors.

– Det finns ett behov av ett sådant här forum, det märker jag på de kommentarer och mejl jag får till bloggen och även på diskussionen på webben på Arbetarbladet och Gefle Dagblad, säger han.

Han konstaterar dock att tonen där ofta är hård och kritisk.

– Det verkar finnas en frustration hos många och man vill ha mer dialog med de styrande i kommunen. I dag har kommunen inte ens en egen Facebook-sida där de kan möta Hoforsborna.

Tanken att Framtid Hofors skall kunna bidra med en mer sansad debatt och dialog mellan till exempel lokalpolitiker och invånare, förklarar Peter D Hillblom, men även privatpersoner som vill nå ut med ett budskap eller en tanke.

– Det ska fungera som ett slags ”Speakers corner”.

Flera lokala politiker, bland annat vänsterpartisten Xamuel Halfvars och folkpartisten Bojan Petrovic, har redan publicerat inlägg på forumet.

– För små partier kan det här bli en viktig plattform för att få ut sina budskap, säger Peter D Hillblom, men påpekar att även de styrande i kommunen såklart är välkomna att delta i diskussionerna.

Förhoppningarna är även att yngre människor ska engagera sig i olika lokala frågor och se möjligheterna att vara med och påverka.

– Hofors är en bra plats att bo på, med oändliga möjligheter till idrott och fritidsaktiviteter, men det kan alltid bli bättre, säger han.

Annons