Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus gillar skolan men dissar maten

/

Marcus Larsson är en skämtsam, lång och sprallig kille som går på Vasaskolan.

Annons

Det var inte självklart vilket program han skulle välja, men nu när studenten är nära vet han att samkultur är det rätta programmet.

Vad tycker du om skolmaten?
– Maten smakar rent ut sagt skit, säger Marcus, och gör en ful min. I dag blev det frysta potatisbullar, det skulle dessutom vara bacon till det, men allt var slut. Det slutar alltid med att man går till någon restaurang.
– Men går man i skolan ligger budgeten lågt och alla pengar går åt till mat när det skolan serverar inte duger. För att göra maten bättre tycker jag att det ska vara smakrikare och färggladare.


Förväntningar om skolan när du började och hur det är nu?
– När jag började på gymnasiet förväntade jag mig ”tjockbottnade glasögonfjantar” och att besöka museer. Nu känns det som om jag fortfarande går på högstadiet. Dock så är det fler ämnen nu än vad det var på högstadiet.


Varför valde du just samkultur?
– Samkultur var inte mitt första val, utan det var naturvetenskap. Sedan ändrade jag mig i slutet utav maj, och ville gå teknik i stället. Men jag började aldrig där. Efter det fick jag reda på att jag hade kommit in på naturvetenskapsprogramet. Men då hade jag redan börjat på samkultur och trivdes så pass bra där med mina vänner.


Har du gjort något oväntat i skolan?
– När det var jul fick jag av någon anledning tag på en enorm julplansch. På planschen låg det en full jultomte med en glöggflaska i handen. Den tog jag och några klasskamrater och skrev en julhälsning på. Sedan spikade vi upp den på väggen i en av trappuppgångarna.


Vad tycker du om Vasaskolan?
– Folk har sina fördomar om hur skolan är. Men det är inte riktigt som de tror att det är. Det är absolut ingen muppskola. En bra skola med härliga elever.
– Jag tycker att naturelever är seriösa med sitt skolarbete, att samarna är normala och esteterna är sköna typer.

Vad gör du utanför skolan?
– Jag gör allt en vanlig ungom gör som är i min ålder. Tränar genom att gå på gym. Spelar
gitarr, håller mycket på med musik. På somrarna blir det mycket vattenskoter.

Linn Andersson
Beatrice Frykman
Sandra Holmstedt

Mer läsning

Annons