Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardröm för biltjuvar

Mysteriet med bilen i vaken vid Strandbaden har nu börjat klarna.


Bilen var en stulen Audi, kunde
K
ustbevakningens dykare konstatera.


Ingen person hittades i bilen

men vad hände med passagerarna?

En kilometer ut på den tjocka isen vid Strandbaden i Årsunda försvann en bil ner i djupet, troligtvis under lördagen. Spåren går att följa över det vita snötäcket, och så försvinner de tvärt, utan bromsspår. Bilen ligger på cirka fem meters djup.

Dykaren från Kustbevakningen kunde efter 20 minuter i vattnet konstatera att det inte fanns någon människa i bilen, och att fordonet – en silverfärgad Audi – är anmält stulet sedan 26 december.

Stölden förklarar varför de inblandade inte har gett sig tillkänna.

Från platsen syns fotspår från två personer, där en av dem saknar sko på ena foten.

Frågan är vad föraren och medpassageraren har tagit vägen efter att de lämnat det sjunkande fordonet. Det går inte att följa deras spår.

När dykarna sökte i vattnet hade isen börjat lägga sig igen.

Troligtvis har biltjuvarna varit ute på isen och busåkt.

I snöspåren syns flera spår efter andra bilar som har kört runt på isen. Polisen har fått samtal om att bilar har busåkt ute på Storsjöns is. Ingen av de inblandade har varit i kontakt med polisen.

Många nyfikna tog sig ut på isen för att se Kustbevakningen dyka efter bilen.

Förutom att undersöka om det fanns kroppar i bilen samt registreringsnummer, tog Kustbevakningen även reda på om bilen innehåller ämnen som kan vara farliga för miljön.

– Den utgör ingen miljöfara så den får ligga kvar, säger Johan Höglund, polis på plats vid vaken i Årsunda.

Bilen stals från en kvinna i Sandviken, och ägaren vill inte kommentera stölden.

Enligt uppgifter från polisen ska nycklarna till fordonet ha stulits. I nuläget har polisen inte kunnat säkra några spår, eftersom bilen fortfarande ligger på sjöns botten.

Räddningstjänsten larmades först vid 13-tiden på måndagen, men eftersom ingen har anmälts försvunnen och att chansen att finna någon vid liv var obefintlig, väntade de med dykningarna efter en första undersökning på platsen.

Stal Audi på annandagen och brakade igenom isen l Ingen människa kvar i bilen