Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria fick pris av drottningen

Som länsvinnare i Dagens Nyheters nutidsorientering får i dag Maria Sörgard från Solängsskolan ta del av Nobelfestligheterna.
Bland annat blev hon tilldelad ett pris av drottning Silvia.

 

Hela gårdagen tillbringade hon i Stockholm tillsammans med de andra vinnarna i nutidsorienteringen. Schemat var fullspäckat och festligheterna avlöste varandra. Förmiddagen började med en ceremoni på Drottningholms slott där vinnarna tilldelades pris för sina nutidskunskaper av drottning Silvia.


Därefter blev det lunch på Rosenbad med arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin och ett besök på Dagens Nyheters redaktion. Länsvinnarna fick även delta vid utdelningen av Nobelpriset.


Det var 7 oktober som nutidsorienteringen genomfördes bland elever i årskurs sju, åtta och nio på skolor runt om i landet.
En månad senare stod det klart att Maria Sörgard hade prickat in flest antal rätt av alla i Gävleborgs län, med 30 rätt av 30 möjliga samt ett rätt på en utslagsfråga.
Solängsskolan kammade dessutom hem samtliga tre utmärkelser i Gävleborg: bästa skola, bästa klass, och bästa elev.